Myšlienka má oveľa väčšiu moc ako si myslíte

Podľa kvantovej fyziky nesie všetko hmotné aj nehmotné určitú vibráciu, určitú frekvenciu. Všetko v hmotnom svete je zložené z molekúl. Molekuly sú zložené z atómov. Atómy sú zložené z protónonov, neutrónov a elektrónov. Protóny sú zložené z Kvarkov. A Kvarky obsahujú struny.

Práve tieto struny vibrujú na určitej frekvencii. Čím vyššiiu frekvenciu majú, tým je hmota tuhšia, tvrdšia. Vo svojej podstate sa všetko skladá z vibrujúcich strún. Aj ja aj ty.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (10.5 min):

Všetko, čo môžeme vidieť, počuť, chytiť, ochutnať a ovoňať, vibruje na určitej frekvencii. Náš mozog tieto vibrácie prekladá a vidíme tieto vibrácie ako stoličku, strom, alebo inú osobu. Vidíme ich ako fyzickú hmotu, ale keby sme ich rozbili na menšie časti, tak zistíme, že všetko je vibrujúca energia. Nehmotné veci sú takisto energia. Napríklad vzduch, svetlo, zvuk a dokonca aj naše myšlienky.

Myšlienka je energia, ktorá nesie určitú vibráciu. Myšlienky sa následne pretvárajú na emócie. Ak nám myšlienka vyvolá pozitívny pocit, táto myšlienka vibruje na vyššej frekvencii. Ak nám myšlienka vyvolá negatívny pocit, táto myšlienka vibruje na nižšej frekvencii. “Nenávidim ťa” má oveľa nižšiu frekvenciu ako “Milujem ťa”.

Na základe našich myšlienok si vytvárame našu realitu. Naše myšlienky tvoria našu realitu. Ak máme väčšinu myšlienok pozitívnych, vibrujeme na vyššej frekvencii a vytvárame si pozitívnu realitu. Pozitívne naladený človek vibruje na vyššej frekvencii a vidí svet úplne inak ako negatívny človek, ktorý vibruje na nižšej frekvencii. Ak si myslíme, že svet je hrozné miesto, ak trávime veľa času pozeraním a čítaním negatívnych správ, ak trávime hodiny hovorením o tom aký je svet otrasný, tak priťahujeme viac a viac negatívnych správ a negativity do svojho života. Ak aj stretneme pozitívneho človeka, ktorý si myslí, že svet je nádherné miesto, tento človek bude pre nás otravný a nebudeme mu rozumieť, pretože on žije v inej realite ako my.

Napríklad ľudia, ktorí sledujú televíziu, žijú v úplne inej realite ako ľudia, ktorí radšej čítajú knihy. Z jedného hľadiska sa môže zdať, že žijú predsa v rovnakej realite, ale subjektívne vidia realitu odlišne.

Naše vedomie je súčasťou kolektívneho vedomia, ktoré sa skladá z vedomia všetkých ľudí. Toto kolektívne vedomie má opäť určitú frekvenciu. Niektoré myšlienky v kolektívnom vedomí sú negatívne, niektoré pozitívne. Negatívne myšlienky nesú nižšiu frekvenciu. Pozitívne myšlienky nesú vyššiu frekvenciu. Od týchto myšlienok sa odvíja celková frekvencia kolektívneho vedomia. Ak má kolektívne vedomie nižšiu frekvenciu, na svete sú vojny, hnev, strach, nenávisť a iné hrôzy s nízkou frekvenciou. Môžeme to koniec koncov vidieť v dnešnom svete. Akí sú ľudia, taký je svet. Ak je väčšina ľudí negatívnych, nie je možné aby si vytvárali pozitívnu realitu. Ak zasejete burinu, vyrastie vám len burina. Veľa buriny.

Prirodzený stav človeka je vyššia frekvencia – pohoda

Prirodzený stav človeka je pozitívna energia a vyššia frekvencia. Prirodzený stav človeka je cítiť sa dobre. Všetku nepohodu si ľudia vytvárajú myšlienkami. Ak je človek v meditatívnom stave bez myšlienok, zvyšuje svoju frekvenciu a navracia sa do svojho prirodzeného stavu. Každá myšlienka nás od tohto prirodzeného stavu odďaluje. Ak budeme myslieť negatívne, nebudeme sa cítiť dobre. Budeme rapídne znižovať svoju frekvenciu. Pozitívne myšlienky majú vyššiu frekvenciu a tým pádom sa s pozitívnymi myšlienkami približujeme k prirodzenému stavu bytia. Pomocou meditácie si môžeme zvýšiť frekvenciu a vrátiť sa tak do pôvodneho stavu pohody. Tento stav pohody je bezmyšlienkový. Takže ak chcete byť v pohode, začnite meditovať. O meditáciach píšem v článku “Čo mi dala meditácia“.

Zákon príťažlivosti

Zákon príťažlivosti hovorí, že veci vibrujúce na rovnakej alebo veľmi podobnej frekvenci sa navzájom priťahujú. Pozitívne myšlienky s vyššou frekvenciou priťahujú vysokofrekvenčné veci, ľudí a udalosti. Priťahujú lásku, šťastie, pohodu, hojnosť, priťahujú do nášho života pozitívnych ľudí a udalosti. Ak myslíme pozitívne a cítime sa pozitívne, priťahujeme do nášho života viac pozitívnych vecí. Negatívne myšlienky s nižšou frekvenciou priťahujú nízkofrekvenčné veci, ľudí a udalosti.

Predstavte si ľudskú myseľ ako vysielač. Tento vysielač vysiela určitú frekvenciu. Frekvenciu určujú myšlienky. Veci, udalosti a iní ľudia s podobnou frekvenciou sa dokážu na túto frekvenciu naladiť a spojiť sa s vysielačom.

vysoka frekvencia

Ľudia, veci a udalosti s nízkou frekvenciou sa nedokážu naladiť na vysielač, ktorý vysiela vysoké frekvencie. Na vysielač sa dokážu pripojiť len ľudia, veci a udalosti s podobnou frekvenciou akú má vysielač.

nizka frekvencia

Teda ak budeme vysielať vysokú frekvenciu, dokážu sa na nás naladiť ľudia, veci a udalosti s vysokou frekvenciou. S vysokou frekvenciou si do života priťahujeme lásku, šťastie, hojnosť, nádherných vysokovibračných ľudí a udalosti. Ak budeme vysielať nízku frekvenciu, pritiahneme si nízkofrekvenčných ľudí, veci a udalosti – protivných ľudí, nahnevaných ľudí, nehody, konflikty, choroby a podobne.

Pamätaj, že čo zaseješ, to vyrastie a to zožneš. Myšlienka je semeno. Tvojou pozornosťou toto semeno zalievaš a ono rastie. A keď vyrastie, ono si ťa nájde. “Ten, kto seje vraždu a bolesť, nemôže žať radosť a lásku”, povedal Pythagoras.

Sila myšlienky v praxi

Dosť bolo teórie. Silu myšlienky môžeme vidieť aj v praxi. Poobzerajte sa po svojom okolí. Všímajte si čo hovoria vaši priatelia, rodina, kolegovia v práci a podobne.

Možno nájdete niekoho, kto sa neustále sťažuje, že má málo peňazí. Tým, že sa takto sťažuje, že má nedostatok, tak si ten nedostatok priťahuje. Nech robí čokoľvek, vždy bude mať nedostatok kým nezmení svoje myslenie.

Poznáte niekoho, kto sa neustále sťažuje na svoj vzťah a na svojho partnera? A sťažoval sa aj na minulého aj na predminulého partnera? To nie je náhoda. To je sila myšlienky v praxi.

Určite poznáte aj takzvaných hypochonderov, teda ľudí, ktorí zveličujú svoj chorobný stav, alebo si prisudzujú nejakú chorobu. Alebo ľudí, ktorí sa neustále boja, že budú chorí. A čuduj sa svetu, naozaj si tie choroby privolajú. Naozaj ochorejú.

Nie len myšlienky, ale aj slová majú moc. Povedal by som, že ešte väčšiu ako myšlienky. Myšlienky sú v podstate tiché slová. Tým, že vyslovíte myšlienku nahlas, dávate jej ešte väčšiu silu. Keď som chodil po vonku v zime menej oblečený, alebo keď som trávil nejaký čas s ľuďmi, ktorí mali chrípku, ľudia mi hovorili: “Budeš chorý”. A ja som hrdo odpovedal: “Nebudem chorý, ja nebývam chorý”. Neskôr som si všimol, že vždy keď som povedal “Nebudem chorý”, tak som o pár dní na to ochorel. Moje podvedomie si to preložilo ako “Budem chorý”, jednoducho vynechalo predponu “Ne”. Podvedomie nepozná zápor. Preto by sme si mali dávať pozor aj na to, čo hovoríme. Ak mi dnes niekto povie “Budeš chorý”, keď ma vidí behať bosého v chladnom počasí, tak mu odpoviem “Prečo by som mal byť chorý?”. No a zatiaľ som neochorel.

Tiež už sa vám určite stalo, že ste na niekoho mysleli a o chvíľu na to ste ho stretli. Náhodička? Ak by existovali náhody, svet by bol jeden obrovský chaos.

A tiež už sa vám určite stalo aj to, že ste po niečom veľmi túžili a nakoniec ste to dostali. Či už ako darček, alebo inou cestou. Myšlienkami si do života dokážete pritiahnuť aj príležitosti na získanie toho, po tom túžite. Ale na druhej strane si môžete pritiahnuť aj to, čo nechcete. Ak budete zameriavať svoju pozornosť na to, čo nechcete, vaše podvedomie si to preloží akože to chcete, pretože podvedomie nepozná zápor. Preto je dobré zameriavať pozornosť na to, čo chcete a nie na to, čo nechcete. Píšem o tom v článku “Na čo zameriavame svoju pozornosť, to rastie“.

Takže pozor na to, na čo myslíte a čomu dávate pozornosť. Určite si chcete do života pritiahnuť len pekné veci. Tak si všímajte krásy života, krásu prírody, tešte sa keď svieti slnko, mesiac, vychutnávajte si skvelé jedlo, jednoducho tešte sa z maličkostí. Keď budete väčšinu času v pohode, aj váš život bude v pohode. Občas možno natrafíte na nejaké prekážky, ale nenechajte sa odradiť. Prekážky sú tu na to, aby sme sa vďaka nim učili. Prekážky prekonáte a môžete žiť opäť život plný radosti a pozitivity.

Tak do toho. Všímajte si na čo zameriavate pozornosť a keď sa prichytíte, že zameriavate pozornosť na niečo nepekné, obráťte svoju pozornosť na niečo pekné a skúste počas dňa myslieť len na pekné veci. Myslite na to, čo chcete, nie na to, čo nechcete. Aj svoje činy zameriavate na to, čo chcete. Takisto zameriavajte svoje myšlienky. Buďte vysielač, ktorý vysiela pozitívnu frekvenciu, aby sa na vás mohli naladiť pozitívne veci, ľudia a udalosti. Uvidíte ako sa váš život preklopí do pozitivity. Za skúšku to stojí, nie?


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥

  • Berenika Jančurová

    Ahoj Tomas…Ani neviem ako zacat….Asi najskor zacnem podakovanim za tvoje clanky….:)…Priebezne si ich citam….Chcela by som vediet tvoj nazor na to, ci moze clovek nenavidiet, ked velmi miloval kedysi…Ide o to, ze moj vztah nedavno definitivne skoncil a posledne slova, ktore mi dotycny( tiez Tomas):D povedal, respekt.napisal, boli, ze ma nenavidi….A mna to mrzi…, kedze som naozaj neublizila…Problem je v tom, ze dotycny trpi stredne tazkymi depresiami( alkohol), vecne sa vracia do minulosti, chorobne( naozaj chorobne) ziarli….Kontroly, telefonaty( min.desat denne- myslim, ze len kvoli kontrole) atd….Bolo by toho na jednu knihu….Napriek tomu, ze ma takto “devastoval” tri roky, chyba mi…A mrzia ma jeho slova…Preco?? Ved by som mala byt stastna, ze to tyranie- psych.prestane…Tak preco nanho myslim kazdy den a cakam , ze sa ozve? Pritom viem, ze ma tento vztah oberal o energiu…Som zavisla? Alebo preco sa neviem radovat z toho, ze uz konecne skoncilo trapenie? Dakujem za odpoved:)….Niki…..A nenavidi ma preto, lebo som mu povedala, ze asi pojdem navstivit sestru do Ba…A tam zije s priatelkou aj moj kamos…A kedze tak velmi ziarli, zautocil na mna, ze urcite idem za kamaratom, hoci ma to ani vo sne nenapadlo…Tak preto mi poslal sms, ze ma nenavidi …Prepac za tieto zmatky, ale tolko by som toho chcela napisat, ze je z toho takato zlatanina:D…Pekny den:)

    • http://hromnik.com Tomáš Hromník

      Ahoj, nemáš zač. Nejak sa to tu mení na poradňu :)) Tak, ako človek dokáže milovať, rovnako dokáže nenávidieť. Mnohí ľudia si myslia, že nenávisť je opak lásky. No nie je to celkom tak. Opak lásky je strach. A zo strachu vzniká nenávisť. Keď človek niečo/niekoho miluje, nie je možné, aby sa ho zároveň bál :) Strach je vlastne absencia lásky. Nenávisť vzniká často vtedy, keď sa človek cíti ukrivdený a cíti strach (aj keď možno len podvedome, ale je tam strach). Ľudia sú schopní pod vplyvom negatívnych emócií ako strach, hnev, nenávisť, robiť nepekné veci, ktoré by za normálnych okolností nerobili. Ľuďom chýba sebaláska a preto prežívajú tieto negatívne emócie. Sebaláska je základ šťastného života. Keď máme lásku v sebe, môžeme ju ďalej šíriť. Ale keď lásku nemáme, vyžadujeme ju od ostatných, napr. žiarlivosťou, či emočným vydieraním (nenávidim ťa, ty môžeš za moje utrpenie,…). Je to veľmi žalostný stav vedomia, ktorý je deštruktívny. Nie je to príjemné ani pre človeka, ani pre jeho okolie. Kým človek nepochopí, že za všetko, čo sa mu v živote deje (situácie, myšlienky, choroby,…), je zodpovedný on sám, bude zvaľovať vinu na všetkých okolo a nič sa tým nevyrieši. Všetko, čo v živote zažívame, má nejaký význam. Ten význam môžeme pochopiť keď budeme v tichu (v prírode, v meditácii,…)

      Keď je človek s niekym dlhšie vo vzťahu, vznikne vzájomná pripútanosť a keď zrazu ten človek nie je v našej blízkosti, prirodzene nám chýba. Pocit oddelenosti je často tak silný, že ľudia sa k sebe opäť vracajú aj keď ich vzťah bol totálne nefunkčný. Skúšajú to znovu a znovu… a znovu. Niektorým to vydrží, pretože zamakali na sebe aj na vzťahu a iným nie, pretože buď sa nechcú zmeniť, alebo jednoducho s tým človekom nemajú byť. Vzťahy sú veľmi komplexná téma a rozberať to by bolo naozaj na celú knihu (veľmi hrubú).

      V podstate ani neviem čo odomňa chceš počuť. Môžem hovoriť len za seba, z mojej perspektívy a skúseností. Nie som žena, nezažil som vzťah s takým človekom. Ale chápem prečo ti chýba – miluješ ho. Láska je silnejšia ako všetky emócie a rozum dohromady. Možno sa dáte dokopy a naučíte sa spolu fungovať, alebo sa vaše cesty rozídu, aby ste mohli zažívať nové dobrodružstvá.

      PS: Vzťahy sú o zrkadlení. Je to ideálna príležitosť pozrieť sa do zrkadla. Či vlastnosti a správanie, ktoré mi vadí na partnerovi, nemám náhodou aj ja :) Vzťahy nie sú len o užívaní si. Je to ideálna príležitosť na sebarozvoj.

  • Monika Martinská

    Zoberme si situaciu- človek len tak pomyslí na smrť nejakého človeka. nie je v Tom žiadna nenávisť ani hnev, len blbá myšlienka, či hra s nimi, skrátka neverí,žeby niečo také “privolal”. Ten človek napr o mesiac zomrie. To znamená,že za to môže myšlienka toho druhého? Neboli by takto mŕtvi všetci politici?