Kto je Elfoslav?

Je veľa príbehov ľudí, ktorí sa dostali na dno, zažili nepríjemné situácie, ale nakoniec sa z toho dostali a sú z nich úplne iní ľudia a majú úplne iný život ako pred svojim pádom. Vďaka tomu, že padli až na dno a nevzdali sa, zažili vnútornú transformáciu. Môj príbeh je trochu iný. Nezažil som žiadny extrémny pád. Nebol som na dne. Asi najväčšiu bolesť v živote som zažil pri svojom prvom a druhom sklamaní z lásky. Môj život sa až na občasné výkyvy niesol a stále nesie v pozitívnom svetle. No predsa som zažil vnútornú transformáciu.

Počas štúdia na strednej škole som nebol príliš šťastný. Bol som nespokojný, pretože som si neuvedomoval čo všetko mám a túžil som mať viac. Po maturite sa dostala ku mne kniha „Raz aj v pekle vyjde slnko“, ktorú som zhltol za 3 dni. Vďaka tej knihe som si uvedomil čo všetko mám a za čo všetko môžem byť vďačný. Niektorí ľudia nemajú ani zlomok z toho, čo mám ja a predsa dokážu byť šťastní. Tak prečo by som nedokázal byť šťastný aj ja? Začal som si viac vážiť všetko čo mám a dával som menší dôraz na to, čo nemám.

V roku 2014 som sa zo zvedavosti začal zaujímať o učenie Hare Krišna, pretože mi prišlo do cesty v podobe mnícha rozdávajúceho knihy na námestí v Brne. Vďaka knihe „Vedecké poznanie duše“ som si uvedomil čo je mäso a prestal som ho v auguste 2014 jesť. Po pol roku nejedenia mäsa sa moje vedomie tak očistilo, že som bol schopný zažiť svoje duchovné prebudenie a vďaka nemu bezpodmienečnú lásku – lásku ku všetkým a všetkému, k celému stvoreniu. O svojom duchovnom prebudení píšem v článku „Môj wake up call (uvedomenie sa)“.

Po mojom duchovnom prebudení sa môj život rapídne zmenil. Začal som študovať o duchovne, intuitívne som začal chodiť naboso, žiť vedome a meditovať. Po pár mesiacoch každodennej meditácie sa moje vedomie ešte viac očistilo a ja som si uvedomoval viac a viac. Začal som rozumieť duchovným textom, ktorým som predtým nerozumel. A začal som aktívne písať články na svojom blogu: www.blog.hromnik.com

Všetko, čo sa mi v živote stalo a čo som sa naučil, má dokonalý zmysel. Cez svoje články, videá, prednášky a kurzy sa snažím ľuďom priniesť iný pohľad na život. Snažím sa ľudí inšpirovať, aby boli sami sebou. Aby so sebou začali niečo robiť a mohli tak žiť šťastný a láskyplný život.

Pracoval som 3 roky ako webový vývojár, vytvoril som online web developerskú školu a učil som ľudí programovať. V roku 2015 som si uvedomil, že sedieť celé dni za počítačom nie je to pravé orechové. Človek je tvor spoločenský a tiež potrebuje pohyb.

V roku 2016 som zatúžil vyskúšať si život v chráme Hare Krišna ako mních. V roku 2017 som síce z chrámu na rok odišiel, lebo som mal ešte iné túžby, ale v roku 2018 som sa po potrebných životných lekciách do chrámu opäť vrátil a snažím sa tak venovať vedomiu Krišnu naplno. Nič mi momentálne v živote nedáva väčší zmysel ako duchovný rozvoj. O živote v chráme som spravil video:

Riadim sa mottom:

Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete.

Toto motto som si upravil na:

Buď svetlom, ktoré poslúži ostatným v tme.

Som na Facebooku (už nie som), Twitteri, LinkedIn, Github. Mám blog o MeteorJS.

Môj web www.hromnik.com

Píšem aj anglicky.

Takto vyzerám:

Elfoslav foto

DSC_0049 - Copy

Viac o mne:

Ak mi máš čo povedať, napíš mi: tomas@hromnik.com

PS: Tykaj mi. Aj keď máš 100 rokov, tykaj mi.