Konverzia náboženstva

V poslednej dobe sledujem trend konverzie mnohých kresťanov na Islam. Ako keby nepoznali nič iné ako kresťanstvo a Islam, ale budiž. Tento trend je veľmi zaujímavý pretože mnohí ľudia nenachádzajú v kresťanstve pravdu a sú viac a viac zmätení keď počúvajú vysvetlenia kresťanov a keď čítajú Bibliu, častokrát dochádza k rozporom, celé kresťanstvo im prestáva dávať zmysel a obracajú sa na prvé čo poznajú – Islam.

Môžeme nájsť mnohých konvertovaných Moslimov, ktorí prešli z kresťanstva na Islam, pretože im Islam dáva oveľa väčší zmysel ako kresťanstvo. A niet sa čomu čudovať. Pokiaľ nepoznajú Islam a je pre nich nový, skutočne sa môže zdať zmysluplnejší ako kresťanstvo.

A zase na druhej strane môžeme nájsť zopár Moslimov, ktorým Islam nedával zmysel a prešli na kresťanstvo. Viera sa dá veľmi rýchlo zmeniť. Uveríte v niečo iné a hotovo. Zrazu je z kresťana Moslim alebo z Moslima kresťan.

religious-conversion

Kresťanstvo a ateizmus

Mnohí ateisti, ktorí študujú Bibliu a kresťanstvo sú ešte väčší ateisti, pretože im kresťanstvo nedáva žiadny zmysel a pre racionálnych ľudí je to obyčajná ničím nepodložená dogma s deravými argumentami a falošnými tvrdeniami o neomylnosti a pravdivosti Biblie. Kresťania tvrdia, že Biblia je pravdivá, plná naplnených proroctiev ale ateisti a moslimovia zároveň nachádzajú množstvo nenaplnených biblických proroctiev a zmien v Biblii.

Nie len ateisti majú problém s kresťanstvom ale aj Moslimovia a ďalší racionálne založení ľudia, ktorí hľadajú Pravdu, nie dogmu.

Hľadanie PRAVDY

Môžeme nájsť mnohé argumenty od ateistov a Moslimov prečo kresťanstvo nie je pravdivé.

Takisto môžeme nájsť mnohé argumenty od kresťanov a ateistov prečo Islam a Korán nie sú pravdivé.

A všetky argumenty sú pádne. Nachádzame pádne argumenty prečo Biblia a kresťanstvo nie sú pravdivé a nachádzame pádne argumenty prečo Korán a Islam nie sú pravdivé. Z toho vychádza, že ani jedno z dvoch hlavných náboženstiev nie je pravdivé, pretože ich dogmy sú vyvrátiteľné argumentami protistrán, ktoré čerpajú z ich vlastných písiem.

Ak chceme spoznať Pravdu, môžeme sa ponoriť do dogmy, uveriť prvej svätej knihe, na ktorú narazíme a myslieť si, že sme našli pravdu. To ale nie je rozumné. Oveľa rozumnejšie je vytvoriť si objektívnejší obraz na základe argumentov od protistrán prečo dané náboženstvo nie je pravdivé. To nám môže priniesť oveľa hlbšie pochopenie a poznanie ako uverenie nejakej dogme ako to majú vo zvyku kresťania a Moslimovia.

Moslimovia sa tvária racionálnejšie ale aj v Islame nájdeme mnohé nezhody a zvláštnosti. Napríklad hneď prvá do očí bijúca zvláštnosť je, že Mohammed tvrdí, že Korán mu bol vyjavený prostredníctvom Archanjela Gabriela. To môže povedať každý a vytvoriť náboženstvo. Prečo zrovna Archanjel Gabriel? A prečo Mohamed viedol toľké vojny a zabíjal toľkých ľudí a vyzýval svojich nasledovníkov aby zabíjali nevercov atď. Mnohé zvláštnosti nájdeme v Islame, ktoré Moslimom vôbec neprídu divné ale racionálnemu človeku áno.

V poslednej dobe študujem hlavne Islam. A čím viac ho študujem, tým viac nachádzam zvláštností, ktoré sú pre moju kritickú myseľ vemi podozrivé a svieti pri nich červená kontrolka “POZOR, POZOR, toto nemusí byť pravda, ako sa dá vôbec zistiť či to je pravda?”.

Bhagavad-Gíta

Bhagavad-Gíta je písmo, ktorému človek nemusí veriť a môže si ho overiť. V tom je veľký rozdiel medzi Bibliou, Koránom a Bhagavad-Gítou. Islam je založený na viere v Korán. Kresťanstvo je založené na viere v Bibliu. Vedomie Krišnu je však založené na aplikovaní poznania Bhagavad-Gíty a Šrímad Bhágavatamu. Ak niekto neverí Koránu, nemôže sa nazývať Moslimom. Ak niekto neverí Biblii, nemôže sa nazývať kresťanom. Nezáleží však či niekto Bhagavad-Gíte verí alebo neverí, dôležité je čo vie. Nasledovaním poznania Bhagavad-Gíty získame skúsenosti, ktoré Bhagavad-Gíta popisuje a dokážeme pochopiť Bhagavad-Gítu oveľa lepšie.

Bhagavad-Gíta je hlavne o pochopení, nie o viere. Keď pochopíme princípy, ktoré popisuje Bhagavad-Gíta a aplikujeme ich v živote, náš život to rozhodne zmení a v Bhagavad-Gíte budeme môcť čítať svoje skúsenosti, ktoré sme získali vďaka nasledovaniu poznania Bhagavad-Gíty.

V Šrímad Bhágavatame sú popísané ďalšie princípy oveľa detailnejšie, ktoré môžeme takisto zažiť vďaka praktickému nasledovaniu poznania Bhagavad-Gíty a Šrímad Bhágavatamu.

Vedomie Krišnu je pre každého, komu nestačí len veriť a potrebuje si overiť teóriu aby mohol vedieť či je pravdivá.

Haré Krišna

Kde zohnať Bhagavad-Gítu sa dozviete v tomto článku: https://blog.hromnik.com/2024/01/19/biblia-koran-bhagavad-gita


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥