Na čo zameriavame svoju pozornosť, to rastie

Niektorí ľudia venujú príliš veľa pozornosti negatívnym veciam a potom sa čudujú, že aj do života im prichádzajú negatívne situácie a negatívni ľudia. A ešte sa čudujú, že aj vo svete je plno negativity.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (4 min):

Ja sa veru nečudujem, pretože na čo zameriavate pozornosť, to rastie. Na čokoľvek zameráte pozornosť, tomu dodávate silu, kŕmite to a ono to rastie. Čím viac a čím častejšie na to zameriavate pozornosť, tým rýchlejšie to rastie a tým je väčšia šanca, že sa to prejaví aj vo fyzickej realite. Určite si nechcete do života privolať negativitu, ale tým, že sa na ňu počas dňa zameriavate, tým ju vlastne vytvárate a privolávate.

Naše myšlienky tvoria kolektívne vedomie a keď bude väčšina ľudí myslieť negatívne, aj toto kolektívne vedomie bude z väčšej časti negatívne a môžeme byť svedkami nie moc pekných udalostí.

Ak naopak zameriame svoju pozornosť na pekné veci a nebudeme kŕmiť negativitu, naše kolektívne vedomie sa pretvorí v pozitívne a môžeme očakávať pozitívne udalosti a zmeny.

Preto je veľmi dôležité, aby sme zameriavali svoju pozornosť na to, čo vo svojom živote a živote na Zemi chceme. Nie na to, čo nechceme.

Ak budete svoju pozornosť zameriavať na negatívnych ľudí, oni vás budú neustále obklopovať a budú vás oberať o pozitívnu energiu. Pretože vedia, že im venujete pozornosť a oni sú na pozornosti závislí. Vaša pozornosť je ich palivom. A je len na vás, či im budete dodávať palivo, alebo nie. Je to na Vás, na čo zameriate svoju pozornosť a čomu budete dodávať palivo. Keď im dojde palivo, oni jednoducho prestanú, prípadne si nájdu iný zdroj paliva.

Samozrejme, negativita nás ešte stále obklopuje a niekedy sa jej nevyhneme. To ale neznamená, že jej musíme dávať pozornosť a kŕmiť ju. Je dobré vedieť, že áno, tu sa deje toto, tam sa deje toto, ale už nie je príliš rozumné zameriavať tomu viac pozornosti ako je potrebné. Pretože opäť pripomínam – na čo zameriavate pozornosť, to rastie.

Niektorí z vás zameriavajú pozornosť na niečo, čo nemôžu zo svojej pozície priamo ovplyvniť. Bol som taký istý. No pochopil som, že tie veci nedokážem priamo ovplyvniť a je zbytočné sa tým zaoberať. Dokážem ich ovplyvniť len nepriamo – zmenou svojho postoja voči nim a tým, že im nebudem dávať pozornosť a nebudem ich kŕmiť. Najlepšie, čo môžem spraviť, je zamerať svoje myšlienky na zlepšenie situácie.

Zamerajme svoju pozornosť na taký svet, aký ho chceme vidieť. Zamerajme sa každý deň na príjemné drobnosti, ktoré nás neustále obklopujú – pozitívni ľudia, slnko, krása prírody, vynikajúce jedlo a iné pozitívne veci. Takto si postupne vytvoríme takú realitu, akú chceme.

Možno to niektorí z vás stále nechápu a myslíte si čo to tu trepem za bludy, že som nejaký slniečkár a podobne. Preklopte si moje slová do svojho osobného života. Určite nerobíte niečo, čo by bolo pre vás neprínosné a nepríjemné. Určite si zámerne nenavaríte jedlo, ktoré by vám nechutilo. Určite sa zámerne neobklopujete ľuďmi, ktorí vám spôsobujú bolesť. Určite sa chcete obklopovať ľuďmi ktorí vás nabijú pozitívnou energiou, jete jedlo, ktoré vám chutí a chcete sa jednoducho tešiť zo života.

Rovnako ako zameriavate svoje činy na veci, ktoré chcete, zameriavajte aj svoje myšlienky na veci, ktoré chcete. Sila myšlienky je oveľa, oveľa väčšia ako si myslíte. Pripisujte myšlienke aspoň takú silu, akú pripisujete činom a konajte a myslite podľa toho.

O sile myšlienky píšem v článku “Myšlienka má oveľa väčšiu moc ako si myslíte“.

Spoločne tvoríme krajší svet ♥ Buďme zmenou, ktorú chceme vidieť vo svete.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥