S čím musí prebudený človek žiť

Keď človek zrazu získa poznanie, ktoré väčšina ľudí nedokáže pochopiť, stane sa outsiderom. Keď sa bude snažiť predať svoje poznanie verejnosti, ľudia ho budú považovať za čudáka, za hipíka, za blázna… možno aj preto veľa prebudených ľudí radšej mlčí.

Prebudený človek sa môže snažiť vysvetliť ostatným ľuďom na čo prišiel. No väčšina z nich ho nebude brať vážne. Pretože slová, ktoré vraví, nie sú v súlade s ich presvedčením. Myšlienky, ktoré uviedol do praxe, sú pre väčšinu ľudí stále iba nepochopenou teóriou. Niektorí sa možno snažia pochopiť. Niektorí si ani len nechcú pripustiť, že by mal v niečom pravdu. Žijú si vo svojej bubline, ktorá môže jedného dňa prasknúť.

Podobenstvo Platónovej jaskyne nádherne ilustruje túto situáciu: http://haku.inovativ.sk/filmy-a-videa/platonove-podobenstvo-o-jaskyni.

Veľa ľudí nedokáže pochopiť a prijať, že môže existovať aj iný svet – svet mimo jaskyne, že môžu žiť oveľa krajší život. Tí, ktorí vyšli z jaskyne, sa im snažia vysvetliť aký je ten svet mimo jaskyne. No kým z nej nevýjdu, nedokážu to pochopiť. A ich Ego im nedovolí pripustiť, že iní ľudia vedia niečo viac ako oni a preto ich nazývajú čudákmi ba dokonca bláznami: “On je blázon, jeho nepočúvaj”. Veľa ľudí hovorí, že nemá čas zaoberať sa hlúposťami:

we are busy

Ľuďom s Poznaním neostáva nič iné, len sa s tým zmieriť. Môžu dávať iným ľuďom podnety na zamyslenie: “Prečo robíš to, či ono?”, “Prečo sa hneváš? Prinesie ti hnev nejaký úžitok?”, “Skús sa zamyslieť nad situáciami, prečo sa ti dejú? Čo ťa majú naučiť?”…

Niektorí ľudia nemajú potrebu hovoriť o svojom Poznaní. No ja nedokážem mlčať. Nedokážem sa viac dívať na tento skazený svet a nič nerobiť. Cítim, že musím svoje Poznanie šíriť ďalej. Niekomu sa možno hodí.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥