Krásne jablko zvonka, zhnité zvnútra

Krása, to je to, čo človeku učaruje najviac. Najmä fyzická krása, ktorú je možné vidieť očami okamžite. Krásy prírody, ľudí, umeleckých diel… je naozaj veľa krásnych vecí. No nie je všetko zlato, čo sa bliští.

Fyzická krása človeka

Ľudia sa prirodzene nechávajú unášať fyzickou krásou, pretože túto krásu vidíme ihneď. No čo sa skrýva pod obalom, to na prvý pohľad neodhalíme pokiaľ nemáme zvláštne schopnosti. Zamilovanosť vzniká práve vďaka fyzickej kráse. Krásny človek nás tak priťahuje, že je nám jedno aký ten človek naozaj je, hlavne, že je pekný a vrháme sa bezhlavo do vzťahu. Až neskôr zistíme čo je ten krásavec/krásavica zač. Málokedy sa stáva, že takéto rýchle vzťahy založené na fyzickej príťažlivosti majú dlhé trvanie.

Pozor na krásu!

Nenechávať sa unášať krásou nie je jednoduché. Chce to tréning. Človek si musí uvedomiť a mať na pamäti, že to krásne jablko môže byť zvnútra zhnité, no nemusí. Zistí to až keď si z jablka odkusne, až keď krásneho človeka spozná. Lenže ľudia sú takí hlúpi, že jedia aj zhnité jablko, veď zvonka je krásne! To nevadí, že je vo vnútri zhnité. Klamú sa… nechávajú sa klamať krásou a udržiavajú vzťah so zhnitým jablkom. A spolu s ním hnijú aj oni sami.

Ideálny vzťah

Ideálny vzťah by mal byť harmonický. Mala by fungovať príťažlivosť aj na fyzickej úrovni aj na duchovnej. V mnohých vzťahoch vládne fyzická úroveň a to narušuje harmóniu celého vzťahu. Vznikajú nerodozumenia, hádky, krik, plač,… len preto, že vzťahu chýba porozumenie na duchovnej resp. vnútornej úrovni.

Vzťahy sú celkovo komplikovaná vec, napísalo sa o nich už nespočetne veľa kníh. No dám vám jednu radu, ktorú sa možno v knihách o vzťahoch nedočítate. Buďte sami sebou. Nepretvarujte sa, nehrajte sa na niekoho, kým nie ste. Nehrajte sa na krásne jablko, nezakrývajte svoju hnilobu, svoje chyby a “zlé” vlastnosti. Jednoducho ukážte ľuďom kto v skutočnosti ste. Jedine tak k sebe pritiahnete podobne zmýšľajúcich ľudí, ktorí budú s vami v harmónii.

Držte sa motta: Radšej osamote byť ako so zhnitým jablkom žiť.

Fyzická krása je falošná

V skutočnosti je fyzická krása falošná. Skutočná krása je niekde inde. Čo z toho, že je žena pekná, keď nevie programovať? A teraz vážne. Môžeme mať najkrajšieho partnera na svete, ale čo z toho, keď si s ním nebudeme rozumieť? No nič, budeme ho mať len na fyzické potešenie, gratulujem.

Skutočná krása človeka sa skrýva pod jeho obalom, v jeho vnútri. Tam je niečo, čo je skutočne to pravé. Tam je tá pravá krása. Niekto by po týchto slovách zobral nôž a začal pitvať svojho partnera aby našiel niečo krásne v jeno vnútri. Nenašiel by nič krásne. Krása človeka nie je hmotná, nedá sa vidieť voľným okom, ani chytiť.

Tekutá krása

Bol raz jeden princ, ktorý stretol nádhernú ženu. Princ sa chcel okamžite s touto ženou oženiť, ale ona nechcela. Povedala mu: “Chceš ma za ženu, si priťahovaný mojou krásou, tak ja ti svoju krásu pripravím a ukážem do 10 dní.”

Princ natešene súhlasil. Potom nádherná žena povedala: “Ak si ma stále chceš zobrať za ženu, tak si ma môžeš vziať o 10 dní”. Princ odpovedal: “Dobre, prídem teda o 10 dní a zoberiem si ťa za ženu, krásna mladá slečna”.

Hneď ako princ odišiel, nádherná žena začala brať silné preháňadlo. Odkladala všetky svoje zvratky a výkaly do veľkých nádob. Po celých 10 dní nič nejedla, iba zvracala a ukladala zvratky a výkaly do nádob. Za tých 10 dní sa z nej stala nie veľmi príťažlivá žena. Pokožku mala šedú, bola vychudnutá, veľmi slabá, z jej krásy nič neostalo.

Po desiatich dňoch princ prišiel za nádhernou ženou. Ona otvorila dvere a keď ju princ zbadal, povedal: “Prišiel som sem navštíviť jednu veľmi krásnu ženu, s ktorou sa mám oženiť”. Žena povedala: “Ja som tá krásna žena”. Princ odpovedal: “Nie, to nemôžeš byť ty, ona bola naozaj krásna”. Ona trvala na svojom: “Ale áno, ja som tá krásna žena, svoju krásu som si pre teba odložila, chceš ju vidieť?”. Princ horlivo prikývol a ona ho zobrala do miestnosti s nádobami plných výkalov a zvratkov, ukázala na ne a povedala: “Tu je moja krása”.

Príbeh zo Šrímad Bhagavatam 4.26.3.

Asi si viete predstaviť ako princ zareagoval. Musel byť v šoku. Aj bol. No vďaka tomuto šoku si uvedomil, že skutočná krása nie je tá fyzická, ale je úplne inde.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥