Koho budem voliť?

Keďže sú parlamentné voľby za rohom a možno stále veľa ľudí nevie koho voliť, rozhodol som sa spísať článok o tom, koho budem voliť ja. Možno vám to pomôže rozhodnúť sa koho budete voliť. Nerád sa vŕtam v politike, vŕtam sa radšej v živote. Ale keďže politika je súčasť našich životov a veľkou mierou ovplyvňuje podmienky pre život, musím zabrdnúť aj do politiky. Politika vytvára podmienky pre podnikateľov, zdravotníctvo, dopravu, školstvo, prácu a veľa iných dôležitých vecí. Tieto podmienky sú stále žalostnejšie.

Koho budem voliť?

Volovia sa volia. Ale volov voliť nebudem. Nemám potrebu dávať silu ďalším volom v politike. Ak by voľby mohli niečo zmeniť, už dávno by boli zakázané. Voľby sú len fraška. Ľudia majú pocit, že majú slobodu, možnosť voľby a možnosť tým niečo ovplyvniť. Lenže kohokoľvek ľudia zvolia, ten si bude chcieť ukrojiť z koláča.

Nemôžete očakávať, že na pozície moci pôjdu ľudia, ktorí po moci nebažia.

Ľudia sa z nejakého dôvodu spoliehajú na politikov, že politici sa postarajú o krajinu. No 150 šašov nedokáže správne spravovať krajinu so šiestimi miliónmi obyvateľov. Píšem o tom v článku “Nový systém“. Stojí to za prečítanie. No smutná správa je, že ľudia ešte nie sú na nový systém pripravení. Ľudia nie sú ochotní podieľať sa na fungovaní krajiny. Radšej sa zbavia zodpovednosti a hodia ju na ramená tým pár politikom. Lenže takto to nemôže fungovať. Ani telo by ti nefungovalo keby bolo funkčných len 150 buniek. Takisto nemôže fungovať štát keď takmer všetko závisí na stopäťdesiatich politikoch.

menej penazi na skolstvo - viac penazi na policajtov

Politici by mali hájiť záujmy ľudu, lenže doteraz sme boli svedkami, že prax je iná ako teória. Politici sa zameriavajú v prvom rade svoje záujmy. Ak sa ani po niekoľkych desiatkach rokov ľudia nespamätajú a stále budú veriť politikom, nemôžeme očakávať žiadnu zmenu k lepšiemu. Kým sa sami ľudia nezačnú aktívne zapájať do fungovania štátu, nemôžeme očakávať zmenu k lepšiemu. Aktívnym zapojením nemyslím ísť k voľbám a po voľbách zase nadávať na to, ako tí politici zase klamali a ako zase rozkrádajú štát. Aktívnym zapojením myslím zaviesť Nový systém, vďaka ktorému bude možné zapojiť do fungovania štátu bežných občanov. Každý by mal mať šancu ovplyvniť fungovanie štátu. Každý by mal priložiť ruku k dielu ak sa chce mať dobre.

Ak starý systém nefunguje, zvyčajne pomôže len preinštalovanie systému nanovo. Na Slovensku je veľa múdrych hláv, ktoré by mohli dať tento nový systém dokopy a zaviesť ho do praxe. Niektorí ľudia by radi uvítali systém, ktorý tu už bol, ale to nie je moc dobrý nápad. Nový systém je tu preto, lebo v starom systéme asi niečo nefungovalo. Načo zavádzať niečo staré, čo nefunguje? Chceli by ste doma starý nefunkčný počítač, alebo nový výkonnejší počítač?

Jediný problém zavedenia nového systému vidím v samotných ľuďoch. Ľudia ešte nie sú na nový systém pripravení. Ľudia majú ešte staré zmýšľanie, ktoré im hovorí, že sa o nich postará niekto iný. Veľmi radi sa zbavujú zodpovednosti za svoj život. Niesť plnú zodpovednosť za svoj život a životy ostatných je pre ľudí veľké bremeno.

Ľudia ani len netušia akú majú v skutočnosti moc. Myslia si, že moc majú politici, ale politici majú len takú moc, akú im ľudia dajú. Politici bez voličov nemajú žiadnu moc. Bača bez ovečiek nemá žiadnu bryndzu.

Toto treba pochopiť. Treba pochopiť, že politici sú bačovia a ľudia sú ovce. Ovce dávajú bačovi mlieko a on z neho robí bryndzu, ktorá mu veľmi chutí. On sa za to o ovečky celkom dobre stará. Ak podľahne svojim chúťkam, bude chcieť stále viac a viac bryndze a bude potrebovať viac mlieka. Tak začne ovečky dojiť viac a častejšie. Mliečko sem, mliečko tam. Poplatky sem, poplatky tam. Pekne krásne na bačov stôl – do štátnej pokladnice. A potom do bačovho bruška – do vreciek politikov a ich kumpánov.

Žiaľ takto to funguje v politike už niekoľko desaťročí. Stále to isté. Ľudia sú stále také isté naivné ovce, ktoré sa nechajú dojiť stále viac a viac a dúfajú, že sa o nich bača dobre postará. Kedy táto naivita skončí? Kedy si ovce, ehm ľudia pardon, povedia “A dosť!”? Kedy zoberú zodpovednosť za svoj život do svojich rúk?

Slovenská hymna celú situáciu krásne vystihuje:

Nad Tatrou sa blýska,
hromy divo bijú
Zastavme ich bratia
Veď sa ony stratia
Slováci ožijú

To Slovensko naše
Posiaľ tvrdo spalo
Ale blesky hromu
Vzbudzujú ho k tomu
Aby sa prebralo

Tieto dve slohy sú oficiálne slohy Slovenskej hymny. No hymna pokračuje:

Už Slovensko vstáva
Putá si strháva
Hej, rodina milá
Hodina odbila
Žije matka Sláva

Ešte jedle rastú
Na krivánskej strane
Kto jak Slovák cíti
Nech sa šable chytí
A medzi nás stane

Slovensko ešte stále spí. Politici ako blesky a hromy ho burcujú aby sa prebralo. No Slováci stále spia. Tuším sa ešte slabo blíska a hrmí.

Najviac sa mi páči druhá polovica hymny, ktorá bola z nejakého dôvodu vystrihnutá z oficiálnej verzie hymny: “Už Slovensko vstáva, putá si strháva“. Otázkou ostáva, že kedy sa Slovensko prebudí a strhne si putá. Kedy sa oslobodí z pod nadvlády darmožráčov? Ako dlho a ako silno ešte budú musieť udierať blesky a hromy, aby sa Slováci prebrali?

Za seba môžem povedať, že ja som sa už prebral. A prebralo sa už viac ľudí, no stále je to málo. “Kto jak Slovák cíti, nech sa šable chytí a medzi nás stane” – mám taký pocit, že Slováci skôr bojujú medzi sebou ako by sa mali spojiť a bojovať spolu. Mohli sme to vidieť v nedávnom referende o rodine, potom bola ďalšia diskusia o utečencoch a teraz dokonca o teroristoch. Každý je zazu odborník na danú problematiku.

cynicka obluda - utecenci

A tábory sa rozdeľujú, ľudia sa medzi sebou hádajú až do krvi pre veci, ktoré ani nemôžu zo svojej pozície ovplyvniť. Toto je všeobecný problém, že ľudia zameriavajú svoju pozornosť na veci, ktoré zo svojej pozície nemôžu nijak ovplyvniť, ale z nejakého dôvodu ich to baví riešiť. Bol som taký istý, no zistil som, že to nikam nevedie a nemá to zmysel. Teraz radšej zameriavam svoju pozornosť na veci, ktoré zmeniť môžem. Napríklad sa môžem pokúsiť vyburcovať Slovákov aby sa prebrali. Aj tento článok slúži na prebudenie. Môžete ho kľudne zdieľať na Fejsbuku, Twitteri, Gúgl plus a iných sockovských sieťach. Smelo do toho!

Prejavte svoju bojovnosť za spravodlivosť. Spievajte slovenskú hymnu a vysvetlite ľuďom jej význam. Vysvetlite ľuďom, že by sa konečne mohli prebudiť, zobrať šable do rúk a spojiť sa za lepšie Slovensko: “Kto jak Slovák cíti, nech sa šable chytí a medzi nás stane“. Ale mám pocit, že veľa Slovákov túto hymnu zle pochopilo a hádžu šable z úst.

Slovenská hymna je nadčasová. Čoskoro sa dúfam naplní jej text. Čoskoro sa Slovensko prebudí a Slováci ožijú: “Už Slovensko vstáva, putá si strháva“. Čoskoro sa Slováci vyslobodia z pod nadvlády darmožráčov a zlodejov. Otázkou ostáva aký časový úsek slovíčko “čoskoro” reprezentuje. Či to bude v roku 2016, 2017, 2018, alebo neskôr. To záleží len na Vás milí bratia a sestry. Na Vašom úsilí niečo zmeniť, spojiť svoje sily a dosiahnuť tak spoločne zmenu. Je jedno či si pankáč, nácek, kresťan, gay alebo lesba. Rozdeľovanie sa a predsudky nič nevyriešia. Len keď sa všetci spojíme, všetci ako bratia a sestry, ako jedna veľká slovenská rodina, len vtedy dosiahneme plnú moc a dokážeme niečo reálne zmeniť. Kým sa budeme rozdeľovať, nedosiahneme svoju úplnú moc a Slovensko pôjde naďalej do sračiek. To chcete?! Je to len na Vás. Na Vašej ochote niečo zmeniť. Na Vašej ochote spojiť sily s tými, voči ktorým máte predsudky. Predsudky tu totiž nie sú na mieste. Všetci sme v rovnakých sračkách. Vašimi predsudkami nič nevyriešite, prosím zahoďte ich. Aspoň nateraz. Skúsme ťahať za jedno lano. Inej cesty niet.

Nedávno sa ľudia rôznych krajín spojili a zvrhli vlády darmožráčov. Nebol im ľahostajný osud ich krajiny. Vedeli, že to dokážu. Spoločne. Vedeli, že milión je viac ako jeden. Na Slovensku je okolo 6 miliónov ľudí. Predstavte si tú obrovskú silu, keď sa všetci zjednotia a začnú ťahať za jedno lano. Len si to predstavte…

Ja som prebudený a pripravený. Čakám len na zbytok kým sa prebudí a spojí. Kým prestanete hľadať výhovorky a začnete konať. Pár prebudených ľudí toho nezmôže veľa. Je potrebné, aby sa prebudilo čo najviac ľudí, najlepšie všetci. Na záver pripájam slovenskú hymnu z rokov 1939 – 1945:

Hej, Slováci, ešte naša
slovenská reč žije,
Dokiaľ naše verné srdce
za náš národ bije.

Žije, žije, duch slovenský,
bude žiť naveky,
Hrom a peklo, márne vaše
proti nám sú vzteky!

Jazyka dar zveril nám Boh,
Boh náš hromovládny,
Nesmie nám ho teda vyrvať
na tom svete žiadny;

I nechže je koľko ľudí,
toľko čertov v svete;
Boh je s nami: kto proti nám,
toho Parom zmetie.

A nechže sa i nad nami
hrozná búrka vznesie,
Skala puká, dub sa láme
a zem nech sa trasie;

My stojíme stále pevne,
ako múry hradné.
Čierna zem pohltí toho,
kto odstúpi zradne!

Koho teda budem voliť?

Vykašlime sa na politikov. Slobodní ľudia nepotrebujú politikov. Dajte ľuďom na výber z obmedzenej ponuky a oni si vyberú, pretože nevedia, že môžu ísť inde a vybrať si z inej ponuky. Ja som sa rozhodol nevyberať si z obmedzenej ponuky, ktorú nám predostreli na podnose. Vytváram vlastnú ponuku a rozhodol som sa neodovzdávať svoju moc iným. Rozhodol som sa zobrať svoj život do svojich rúk a byť zmenou, ktorú chcem vidieť vo svete.

Možno to bude znieť šialene, ale rozhodol som sa voliť Lásku. Radšej si zvolím za svojho zástupcu Lásku ako “menšie zlo“. Opäť pripomínam: ak by mohli voľby niečo zmeniť, už dávno by ich zakázali.

Každý, kto má ešte zdravý rozum, nebude voliť “menšie zlo“. Ľudia majú vo voľbách na výber len “Zlo” a “Menšie zlo“. Preto hovoria, že “Idem voliť menšie zlo“. Ak si Slováci znova zvolia “menšie zlo“, slovenská hymna ostáva aktuálna a možno sa Slováci prebudia neskôr. Môžeme len dúfať… Nový systém je potrebný ako soľ, avšak bez zmeny jednotlivcov nie je zmena systému možná.

Čo znamená voliť Lásku?

Voliť Lásku znamená nevoliť “menšie zlo“. Ak si myslíte, že nejakých 150 posrancov dá Slovensko dokopy, tak žijete v krajine zázrakov.

Ľudia musia v prvom rade zobrať zodpovednosť za svoj život do svojich rúk. Tým, že dajú hlasy politikom, tým sa zbavujú zodpovednosti a odovzdávajú svoju moc iným. Je to šialené. Ak chceme zmenu, musíme najskôr zmeniť samých seba. Potom môžeme sledovať ako sa mení všetko ostatné. Kým sa ľudia budú spoliehať na politikov, budú žiť stále v sračkách. Kým budú ľudia odovzdávať svoju moc iným a spoliehať sa na iných, že niečo zmenia, zmena nepríde. Aspoň nie zmena po akej túžia.

zmena stavu mysli

Voliť Lásku znamená zobrať svoj život do svojich rúk, začať sa zaujímať o svoje okolie a pokúsiť sa ho zmeniť. Voliť Lásku znamená zameriavať pozornosť na to, čo reálne môžem zmeniť. Voliť Lásku znamená začať robiť niečo pre zlepšenie seba a svojho okolia. Voliť Lásku znamená zahodiť predsudky a začať konať spoločne. Voliť Lásku znamená dať bokom sebecké chúťky a začať konať pre blaho všetkých.

viral

Čím viac ľudí si zvolí Lásku, tým väčšia šanca je na nápravu.

Poďte somnou 5. marca 2016 počmárať volebné lístky srdiečkami a odkazmi pre tých, čo sčítavajú hlasy. Zoberme konečne svoj život do svojich rúk. Poďme si zvoliť Lásku.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥