Vedomie a vnímanie reality

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že jeden človek môže vnímať realitu inak ako druhý? Že pre niekoho sa zdá byť niečo zlé a pre iného to zlé nie je? Jeden sa môže kvoli niečomu trápiť a druhý nad tým len mávne rukou.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (11 min):

Vedomie

Vedomie má na starosti to, ako vnímame realitu. Vedomie je akýsi projektor v hlave, vďaka ktorému vidíme na plátne svet, v ktorom žijeme. Tento projektor nám premieta rôzne snímky.

Vďaka vedomiu si dokážeme uvedomovať svoju existenciu a vnímať okolitý svet. Ak je niekto v bezvedomí, je mu jedno čo sa okolo neho deje. Ale ak má človek vedomie, zrazu mu vadí veľa vecí. Ak má niekto určitý stupeň vedomia, dokáže sa rozčúliť pre hocijakú blbosť. Niekto iný s iným stupňom vedomia sa nedokáže len tak rozčúliť. Ak ti niečo vadí, je to preto, lebo to tak vnímaš vďaka svojmu vedomiu. Ak by si si dokázal vedomie zmeniť, nemusel by si sa rozčuľovať.

Celá naša realita ako ju vnímame, je akási projekcia vedomia. Ako je nastavené vedomie, tak vnímame realitu. Ľudia s rôznym stupňom vedomia vnímajú tú istú situáciu odlišne. Prečo sa niektorí ľudia dokážu rýchlo naštvať a iní nie? Majú rôzny stupeň vedomia. Dobrá správa je, že vedomie sa dá zmeniť, dá sa očistiť. Ľudia, ktorí sa rozčulujú pre hlúposti, si dokážu pomocou yogy a meditácie zmeniť vedomie tak, aby sa nerozčuľovali už vôbec. Ak človek dokáže zmeniť svoje vedomie, jeho vnímanie reality sa zmení.

Ako to viem? Sám som mal iné vnímanie sveta pred rokom ako dnes. Pred rokom som mal iný stupeň vedomia ako mám dnes. Dnes vidím svet úplne inak ako som ho videl pred rokom, alebo dokonca pred mesiacom. Každým dňom sa moje vedomie pomocou meditácie očisťuje a dokážem vnímať viac a viac. Dokážem sa tešiť zo života viac a viac.

Vplyv na vedomie

Vedomie a podvedomie ovplyvňuje prostredie, v ktorom žijeme, informácie, ktoré prijímame – televízia, rádio, internet, rozhovory s inými ľuďmi a strava. O tom ako ovplyvňuje strava naše vedomie píšem v článku “Vplyv stravy na vedomie“.

Očistenie vedomia

Ešte v roku 2014 som bol zarytý ateista. Nerozumel som tomu ako môže niekto veriť v Boha. Nedávalo mi to zmysel. Bol som obmedzený. Mal som obmedzené vnímanie sveta. Teda obmedzené vnímanie sveta mám aj teraz, ale o čosi menej. Dokážem vnímať a chápať oveľa viac ako som vnímal a chápal v roku 2014.

Začiatkom roku 2015 sa mi stala zvláštna vec. Vďaka jednej žene, nazval by som ju víla, alebo dokonca anjel, som spoznal a na vlastnej koži pocítil bezpodmienečnú lásku – lásku ku všetkým a všetkému. Bolo to niečo úžasné a stále je. Láska neprechádza, láska pretrváva.

V apríli 2015 som len tak zo zvedavosti začal meditovať každý deň. Chcel som vedieť aký účinok má meditácia na človeka, na jeho vedomie. Už po dvoch mesiacoch som cítil, že som akýsi kľudnejší, vyrovnanejší, šťastnejší a láskyplnejší. A toto sa neustále stupňuje. Asi po troch mesiacoch som začal cítiť akýsi tlak v hlave – otváranie korunnej čakry. Nevedomky som si odblokoval všetky čakry a začal som cítiť v sebe božskú tvorivú energiu Kundalini. Vďaka nej mám nutkanie neustále tvoriť. Neustále píšem a premieňam svoje myšlienky do textu a videí. Mám potrebu pomáhať ľuďom očisťovať vedomie. Cítim, že to je to najdôležitejšie v týchto dňoch. Len ak ľudia očistia svoje vedomie, len tak dokážu žiť život plný lásky, šťastia a hojnosti. A ja chcem aby tak ľudia žili. Všetci ľudia. Už len tá predstava takého sveta vo mne vyvoláva neskutočné šťastie.

Pomocou prechádzok v prírode osamote, yogy a meditácie ľudia dokážu očistiť svoje vedomie a pocítiť tak pozitívne účinky očisteného vedomia na vlastnej koži. Chcem aby si ľudia očistili vedomie aspoň tak, ako som si ho očistil ja. Je to niečo úžasné. O yoge píšem v článku “Čo je yoga?“. O meditácii píšem v článku “Čo mi dala meditácia“.

Kolektívne vedomie sa mení

Vedomie ľudí sa mení každým dňom. Je to akási evolúcia vedomia. Ľudia si uvedomujú čoraz viac a viac. Je to úžasné pozorovať ako sa postupne viac a viac ľudí odpája z Matrixu.

Mimochodom, film Matrix dokonale ilustruje súčasné dianie vo svete. Ľudia v Matrixe sú ovládaní médiami, peniazmi, strachom, vojnami,… ľudia v Matrixe si neuvedomujú, že žijú v Matrixe. Väčšina ľudí nie je na odpojenie od systému pripravená. Mnohí z nich sú tak na systéme závislí, že budú ochotní ho brániť.

No vedomie ľudí sa mení. Ľudia sa menia. Prebúdzajú sa z dlhého “zimného spánku” a začínajú si uvedomovať nezmyselnosť súčasného systému. Ľudia objavujú svoju moc. Čím viac ľudí si uvedomí svoju moc, tým lepšie.

Ľudia chcú žiť prirodzene v láske, šťastí a hojnosti. Ľudia pripojení v Matrixe tvrdia, že tak to nikdy nebude a máme sa zmieriť s tým ako to je. Máme sa zmieriť s tvrdou “realitou” Matrixu. Lenže mnohí ľudia cítia, že táto realita môže byť iná. Spoločne si môžeme vytvoriť krajšiu realitu. Čím viac ľudí sa odpojí z Matrixu, tým lepšie pre všetkých.

Odpojení ľudia z Matrixu sa nazývajú prebudení, alebo uvedomelí, pretože si uvedomujú oveľa viac vecí ako predtým. Ľudia pripojení v Matrixe ich vnímajú ako čudákov a často ich označujú pojmom “slniečkári” alebo “snílkovia”. Pretože prebudení vnímajú realitu inak ako ľudia pripojení v Matrixe. Prebudení vidia, že svet môže existovať bez vojen, násilia, strachu, hnevu, nenávisti a dokonca aj bez peňazí. Svet bez peňazí si ľudia pripojení v Matrixe nedokážu predstaviť. Nedokážu si predstaviť ani svet bez nenávisti, strachu, hnevu a iných obludností pretože sami v sebe živia tieto obludnosti.

Sám som sa za rok 2015 veľmi zmenil, moje vedomie sa zmenilo, vidím svet úplne inak. Ľudia pripojení v Matrixe ma považujú za čudáka a nedokážu ma pochopiť. Niet divu, keď nevidia svet mojimi očami. Som ale veľmi rád, že nie som sám a prebudených ľudí pribúda. Spoznávam stále viac ľudí, ktorí sú na rovnakej vlne ako ja. Už viac nechcú žiť vo svete plnom negativity. Chcú aby ľudia žili v jednote, mieri, šťastí, láske a hojnosti. Toto sú pravé hodnoty Nového vedomia. A spoločne to dosiahneme. Slniečkári zaplavia svet svojou láskou a pozitivitou. Ešte to chvíľu potrvá, ale zmena prichádza. Pozitívna zmena. Ľudia pripojení v Matrixe si môžu hovoriť čo chcú. Tí, ktorí si myslia, že zmenia svet, budú nakoniec tí, ktorí ho naozaj zmenia.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥