Vplyv stravy na vedomie

Nie nadarmo sa hovorí: “Si tým, čo ješ“. Ak chceš byť človekom, tak by si mal jesť ľudí, hehe. Ak sa človek kŕmi zvieratami, odrazí sa to na jeho vedomí, pretože zvieratá sú na evolučnom stupni blízko človeka a majú vedomie, ktoré je veľmi blízke vedomiu človeka. Hlavne cicavce.

Zvieratá sú veľmi podobné ľuďom

Zvieratá jedia, aj ľudia jedia. Zvieratá spia, aj ľudia spia. Zvieratá sa pária, aj ľudia sa pária. Zvieratá sa bránia, aj ľudia sa bránia. Zvieratá majú krvný obeh, aj ľudia majú krvný obeh. Zvieratá majú priateľstvá, aj ľudia majú priateľstvá. Zvieratá prežívajú strach, radosť, lásku, prežívajú podobné emócie ako ľudia.

Emócie a ich vplyv

Každá emócia spôsobí to, že sa do tela zvieraťa vypustí príslušná chemická látka súvisiaca s danou emóciou. Predstavte si ako by ste sa cítili keby viete, že vás idú zabiť. Zviera prežíva rovnaké emócie. Keď zviera zomiera, vypúšťa do tela chemickú látku súvisiacu so strachom, panikou a stresom. Mäso mŕtveho zvieraťa je nasiaknuté týmito chemikáliami. Čo asi tak spravia s človekom keď ich prijme do tela… ľudia doslova jedia strach a utrpenie.

Konzumáciou mäsa človek do seba dostáva vedomie zvieraťa pred smrťou a to sa jednoducho musí prejaviť. Či už na úrovni vedomia, alebo podvedomia. Vedomie človeka najviac ovplyvňuje mäso cicavcov, pretože tie sú na evolučnom rebríčku najbližšie k človeku. Rastliny sú na evolučnom rebríčku oveľa nižšie ako zvieratá a ich vedomie nie je také komplexné ako vedomie ľudí a zvierat. Preto ho ľudia dokážu jednoducho spracovať. Ale s vedomím zvierat sa ľudské telo nedokáže na 100% vysporiadať a ľudia si tak konzumáciou mäsa spôsobujú rôzne nie moc príjemné emočné stavy.

Preto ak si chcú ľudia zachovať svoje vedomie, bez prídavkov cudzieho vedomia, mali by jesť rastlinnú stravu. A keď už niekto z nejakého dôvodu potrebuje mäso, nemal by jesť cicavce, pretože tie sú na evolučnom stupni najbližšie k človeku. Mal by radšej jesť ryby.

Keď som prestal jesť mäso

Keď som prestal jesť mäso, po pol roku som cítil dosť veľkú zmenu vo svojom vedomí. Keď som jedol mäso, dokázal som sa veľmi rýchlo rozčúliť. Štvalo ma prakticky všetko. Po pol roku nejdenia mäsa sa moje vedomie očistilo a začal som si uvedomovať viac. Pýtal som sa “Prečo sa hnevám? Načo mi to bude keď sa budem hnevať? Mám sa naozaj prečo hnevať?” A zistil som, že sa hnevám kvoli úplnej blbosti a že sa hnevám zbytočne. Hnev je vždy zbytočný. Nikomu neprospieva. Ani mne, ani ľuďom okolo mňa. Tak načo robiť niečo, čo nikomu neprospieva? Načo sa hnevať? Načo vôbec jesť mäso? K životu ho nepotrebujem. Okrem zdravotných dopadov má dopad aj na vedomie človeka. Ak si chce človek očistiť svoje vedomie, mal by prestať jesť mäso.

Vplyv stravy na vedomie si môžeš vyskúšať na sebe. Vyskúšaj nejesť aspoň 6 mesiacov cicavce a uvidíš čo to s tebou spraví.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥