Prečo sa zaoberať duchovnom?

To je dobrá otázka. Môžeš žiť kľudne bez duchovna, dá sa to. Veľa ľudí tak žije. No kvalita duchovného života a života bez duchovna je rozdielna. O tom čo je duchovno píšem v článku “Čo je duchovno“. Môj žvot bez duchovného poznania bol akýsi obyčajný. Klasika zarábať peniaze, chodiť do krčmy, chlastať s kamarátmi, občas zájsť na výlet, na festival a to bolo celé. Nič hlbšie v tom nebolo. Dnes, po svojom duchovnom prebudení vidím a zažívam oveľa viac ako predtým. Keď vidím ako žijú ľudia a čo sa deje vo svete, je mi z toho smutno. Ja vidím, že ľudia dokážu žiť bez vojen, hnevu, násilia, nenávisti a iných obludností. Všetky tieto obludnosti sú na svete preto, lebo ľudia žijú príliš materiálne, žijú ako zvieratá. Len jedia, spia, pária sa a občas sa radujú.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (4 min):

Materiálne šťastie je len dočasné. Kúpite si auto, wow super, ste šťastní. Auto sa vám pokazí a zrazu máte po šťastí. Partnerské vzťahy dnes takisto prinášajú veľa bolesti a utrpenia. Prečo? Lebo ľudia nevedia tolerovať svojho partnera a nevedia si priznať svoje chyby. Chyby hádžu na iných. Za všetko môže on/ona! Akonáhle sa človek začne venovať sebarozvoju a duchovnu, začne sa učiť a začne chápať ako žiť šťastný a vyrovnaný život. Život plný šťastia, lásky a hojnosti.

Si šťastný? Budeš šťastný aj keď prídeš o všetko materiálne? Máš dobré vzťahy s ostatnými? Máš dobrý vzťah sám so sebou? Máš sa rád? Máš rád ľudí? Vážiš si všetko čo máš?

Ak si čo i len na jednu otázku odpovedal “nie”, tak by si mal zvážiť duchovno a začať aspoň meditovať. Vďaka duchovnu nájdeš vnútorný pokoj, trvalé šťastie a lásku, odpovede na svoje otázky a veľa iného. Okúsiš plody z duchovného sveta.

Nikdy predtým som nebol taký šťastný a láskyplný ako teraz. Ku šťastiu nepotrebujem žiadne externé zdroje. Šťastie a láska sú jednoducho vo mne. Ja vyžarujem lásku, ja vyžarujem šťastie. A to, čo vyžarujem, to aj prijímam. Najlepšie na tom je, že tá láska a šťastie sa každým dňom stupňuje.

Keď človek pochopí, že nie je toto telo, keď pochopí silu myšlienky, keď zistí aký má potenciál a začne ho využívať, vtedy sa začne pozerať na život inými očami a dokáže zažiť bezpodmienečnú lásku, šťastie a hojnosť. Vytvorí si raj na Zemi. Spoločne s ostatnými láskyplnými ľuďmi. Potenciál ľudskej bytosti je ohromný. Dúfam, že ho bude objavovať stále viac a viac ľudí. Dúfam, že ho objavíš aj ty. Začni aspoň 5 minutovou meditáciou denne. Tých 5 minút ťa nezabije, môže ťa to iba posilniť.

Screen-Shot-2014-12-16-at-1.42.59-PM

Nejde iba o šťastie jednotlivca. Momentálne ide o záchranu a šťastie celej planéty. Sme svedkami násilia, vojen, hnevu a iných nepekných vecí. Ľudia za posledných pár rokov zničili planétu tak ako žiadna iná civilizácia. A to práve preto, lebo ľudia sa nevenujú duchovnému rozvoju. Žijú príliš materiálnym, deštruktívnym spôsobom. To, že slepo veria náboženstvám nie je duchovný rozvoj. To je obyčajný fanatizmus. Ľudstvo má momentálne 2 možnosti: buď sa ľudia začnú venovať duchovnému rozvoju a získajú tak šancu na záchranu, alebo sa budú ďalej venovať deštrukčným činnostiam a zničia samých seba. Otvorte oči a poobzerajte sa okolo seba koľko škody ľudia páchajú. Zabíjajú vlastnú matku Zem, to je choré. Ľudia sa až príliš vzdialili od prírody a neuvedomujú si, že je to naša matka. Že na prírode závisí náš život. Ľudstvo ničí prírodu, zabíja svoju matku závratnou rýchlosťou a to len preto, lebo žije v nevedomosti a ignorancii materiálnym životom. Ľudia sa vzdialili od prírody a súčasne aj od duchovna. Momentálne ľudí plieska puberta ale ja dúfam, že to prejde, že dospejú a vrátia sa k duchovnému životu. Inak budú neustále trpieť.

Duchovný rozvoj je jediná možnosť na záchranu ľudstva. Láska je cesta, láska je cieľ ♥


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥