Dnes som iný ako včera – Evolúcia vedomia

Ak si myslíte, že dnes som ten istý človek ako som bol včera, tak ste na omyle. Ak si myslíte, že ma poznáte, tak ste na omyle. Žiaľ veľa ľudí si o mne vytvára obraz na základe mojich činov a názorov z minulosti. Keby zažili to, čo ja, keby zažili evolúciu vedomia na vlastnej koži, tak by vedeli, že človek podlieha neustálym zmenám a mení sa každou sekundou. Vedeli by, že dnes som iný ako som bol včera. Dnes mám iné názory a robím iné veci ako som robil v nedávnej minulosti.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (7 min):

Evolúcia vedomia

Mením sa každým dňom a niektorí ľudia sa menia rovnakým tempom. Iní sa menia pomalšie, ale isto. Evolúcia vedomia prebieha neustále, každú sekundu. Každú jednu sekundu si môžeme uvedomiť niečo, čo sme si ešte pred sekundou neuvedomovali. Je to úžasné. Vedomie sa mení veľmi rýchlo. A podľa vedomia sa neskôr menia aj skutky.

Včera som jedol mäso, dnes ho nejem. Včera som sa dokázal nahnevať kvoli hocijakej hovadine, dnes už nie. Včera som bol smutný, dnes nie som. Včera som bol iný ako dnes.

Život je v neustálom vývoji. Nazýva sa to evolúcia. Nevyvíja sa len fyzická forma, ale vyvíja sa aj naše vedomie. Včera som sa mohol stotožňovať s mojim telom, ale dnes som sa naučil a pochopil, že nie som toto telo. Včera som nevedel koľko je 2 + 2, dnes už to viem. Učíme sa neustále a to nás formuje.

Keď som pred mesiacom napísal nejaký článok, neznamená to, že dnes sa s ním stotožňujem. Po mesiaci som sa zase niečo naučil a zase som sa trochu zmenil. S článkom, ktorý som napísal pred mesiacom som sa stotožňoval v momente, kedy som ho písal. Keď si dieťa, tak máš inú mentalitu a iné hodnoty. Keď si už dospelý, tak máš zase inú mentalitu a iné hodnoty. Počas života sa tvoja mentalita a tvoje hodnoty neustále menia. Moja mentalita a moje hodnoty sa za posledných pár mesiacov menili doslova zo dňa na deň. Dnes som pochopil niečo, čo som včera nechápal. Dnes som iný ako včera. Každý deň sa učím niečo nové a moje vedomie sa podľa toho mení. Ak som ti včera niečo hovoril, dnes už môžem tvrdiť úplne niečo iné. Ak som včera niečo robil, dnes už to nerobím. Robím zase niečo iné. A je to preto, lebo som sa zase niečo nové dozvedel, naučil. Neustále sa učím a vyvíjam.

Napríklad včera som odsudzoval ľudí, dnes už nie. Včera som pil alkohol, dnes už nepijem. Dnes už vnímam veci úplne inak ako som ich vnímal včera.

Dnes si myslíš, že je niečo pravda a zajtra zistíš, že je to vlastne blbosť.

Aj keď sa stretneš s priateľom, ktorého si dlho nevidel, je dosť možné, že bude iný ako si ho poznal. Bude mať inú prácu, iné hodnoty, iné názory.

consciousness_evolution

Evolúcia vedomia je rýchla

Evolúcia vedomia prebieha v každom z nás veľmi rýchlo. Doslova zo sekundy na sekundu. Každú sekundu si môžeme uvedomiť viac a viac. No už dlhšie trvá kým sa to prejaví v našich činoch. Veľa ľudí pochybuje a prebieha v nich boj medzi srdcom a rozumom. Srdce vraví “Sprav to!” ale rozum vraví “Nerob to!“. Píšem o tom v článku “Rozum verzus srdce“. Niektorí ľudia si síce uvedomujú určité veci, ale počúvajú rozum namiesto srdca a tak ich evolúcia vedomia prebieha o čosi pomalšie, pretože nie je podporená činmi.

Evolúcia vedomia a činy

Činy sú veľmi dôležitou súčasťou evolúcie vedomia. Činy sú to, čo formuje našu osobnosť. Vďaka činom a slovám môžeme ukázať ostatným kto vlastne sme. Keby sme nič nerobili a nič nehovorili, ľudia by nás nepoznali. Boli by sme pre nich ako nejaký kameň, ako niekto cudzí. Len vďaka našim slovám a činom môžu povedať, že nás poznajú.

Činy a vedomie

Človek robí také činy, aké má vedomie. Ak má určitý stupeň vedomia, dokáže zabíjať a jesť zvieratá. Ak má iný stupeň vedomia, nedokáže zabiť ani muchu a už vôbec nedokáže zjesť mäso. Pretože si uvedomuje čo svojimi činmi spôsobuje a snaží sa páchať čo najmenej škody.

Až keď urobíme nejaký čin, vtedy ukážeme svetu kto vlastne sme. Vtedy ukážeme aké máme vedomie. Keď človek získa iný stupeň vedomia, ale stále robí rovnaké činy, ostatní nebudú vedieť, že je iný, že má iný stupeň vedomia. Až keď spraví niečo inak, niečo čo dovtedy nikdy nespravil, vtedy si ostatní môžu všimnúť, že je iný. A až keď podporí svoje vedomie činmi, vtedy sa vytvorí akýsi check-point (čekpoint), od ktorého sa potom môže odraziť ďalej, uvedomiť si vďaka činom ďalšie veci a robiť tak ďalšie činy.

Činy, vedomie a ja

Po prečítaní knihy “Vědecké poznání duše” som si uvedomil čo je vlastne mäso a prestal som ho jesť. Po pol roku nejedenia mäsa som pocítil očistu vedomia a zažil som bezpodmienečnú lásku. Neskôr som začal každý deň meditovať a vďaka meditácii som si uvedomil veľa vecí. Vedomie sa mi opäť prečistilo a posunulo na inú úroveň. Zmenil sa mi rebríček hodnôt a priority v živote. Vždy keď si niečo uvedomím, tak sa snažím podľa toho aj konať. Podporujem svoje vedomie činmi a vďaka činom si uvedomujem ďalšie veci. Činmi navyše ukazujem ľuďom kto som. Ľudia si tak môžu všimnúť, že dnes som iný ako som bol ešte pred nedávnom.

Činy sú dôležité

Činy sú veľmi dôležitá súčasť evolúcie vedomia. Každá jedna zmena vo vedomí by mala byť podporená činom, aby mohla nastať ďalšia zmena vo vedomí a následne vykonaný ďalší čin. Je to krásna reťazová reakcia.

vedomie a činy

Keď budem robiť stále to isté, ťažko si pri tom uvedomím niečo nové. Ľudia, ktorí majú prečítané desiatky kníh, sa len ťažko posunú ďalej keď teóriu neuvedú do praxe.

Posolstvo na záver

Aby mohla nastať evolúcia, musí najskôr nastať vnútorná revolúcia v každom človeku.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥