Ako sa vymaniť z Matrixu?

Ešte stále veľa ľudí žije v Matrixe. Či už na fyzickej úrovni, alebo na psychickej. Dostať sa z Matrixu nie je také jednoduché. Mnohým ľuďom bráni v odpojení sa z Matrixu ich vlastná myseľ. Vďaka očisteniu mysle sa človek dokáže vymaniť z Matrixu aspoň na psychickej úrovni a následne aj na fyzickej – materiálnej úrovni.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (9 min):

Čo je Matrix?

Ak niekto náhodou ešte nevie čo je Matrix (čítaj metrix), tak Matrix je súčasný systém, v ktorom žijeme. Systém, v ktorom ľudia musia platiť za to, aby dokázali prežiť. Človek je jediný tvor na planéte, ktorý musí platiť za to, aby žil.

Ľudia musia chodiť 8 a viac hodín denne do práce aby uživili seba, svoje túžby a rodinu. Veľa ľudí strávi takmer polovicu svojho života v škole a v práci, ktorá ich nebaví. Toto je život? Nie, to je prežívanie v Matrixe. Smutný fakt je, že ľudia v Matrixe nedokážu byť naozaj šťastní a prijali Matrix ako súčasť ich života. Hovoria “Taký je život, zvykaj si“. Je to smutné, no je to tak. Našťastie existujú ľudia, ktorí si uvedomujú nezmyselnosť súčasného systému a začínajú sa z Matrixu pomaly odpájať a prežívajú skutočné šťastie, ktoré v Matrixe nemožno dosiahnuť.

Život mimo Matrixu na fyzickej úrovni začína v momente kedy sa človek dokáže uživiť tým, čo ho naozaj baví.

Život mimo Matrixu na psychickej úrovni začína v momente kedy si človek uvedomí nezmyselnosť systému, v ktorom žije a začne robiť potrebné kroky aby sa zo systému, teda z Matrixu odpojil.

Film Matrix

Film Matrix krásne ilustruje súčasný systém a súčasné dianie vo svete. Vo svete žijú ľudia, ktorí si uvedomujú nezmyselnosť súčasného nastavenia systému a rozmýšľajú ako sa z tohto systému vyslobodiť a na druhej strane ľudia, ktorí si to vôbec neuvedomujú. Nazvime ich uvedomelí a neuvedomelí.

Neuvedomelí ľudia sú na systéme tak závislí, že sú ochotní ho brániť. Na druhej strane uvedomelí ľudia by si vedeli predstaviť oveľa krajší a slobodnejší život. Sloboda je to, čo si najviac cenia. Neuvedomelí ľudia si ani neuvedomujú, že nie sú slobodní. Sú udržiavaní v nevedomosti cez médiá, školstvo, zdravotníctvo, prácu a peniaze. Neuvedomelí ľudia robia prácu zvyčajne len pre peniaze. Keby za prácu nedostávali peniaze, nerobili by ju, pretože ich práca nebaví. Uvedomelí ľudia robia zvyčajne prácu, ktorá ich baví a robili by ju aj keby za ňu nemajú zaplatené.

Čas a peniaze

Peniaze sú najväčšia prekážka v oslobodení sa z Matrixu. Keďže ľudia musia platiť minimálne za jedlo a za strechu nad hlavou, musia mať dostatok preňazí aby prežili. Je to dokonalá pasca Matrixu. Matrix je navyše nastavený tak, aby ľudia nezarábali príliš veľa, aby nezískali príliš veľa slobody. Tiež nemajú moc času na premýšľanie a na seba, pretože väčšinu času trávia v práci. Keby mali ľudia dostatok času a peňazí, mohli by sa veľmi jednoducho vyslobodiť z Matrixu. Preto základným predpokladom pri oslobodení sa z Matrixu je dostatok peňazí na to, aby mohol človek začať robiť to, čo ho baví a živiť sa tým.

Väčšina ľudí v Matrixe robí prácu, ktorá ich nebaví a robí ju len pre peniaze. Sú preto frustrovaní a nešťastní. Potrebujú sa ventilovať tým, že si večer zapnú telku a vypnú mozog, alebo si mozog prepláchnu alkoholom. A tak stále dokola, deň za dňom, večer za večerom. Ľudia, ktorí nemajú radi svoju prácu, potrebujú víkendy na odpočinok a nemajú radi pondelky. Ale ľudia, ktorí robia prácu s radosťou, ju môžu robiť nonstop aj cez víkendy. Keď človeka práca baví, nie je to práca. Je to záľuba, ktorá slúži na živobytie. A tak by to po správnosti malo byť. Uvedomelí ľudia to chápu a snažia sa uživiť tým, čo ich baví.

Odpájanie sa

Živiť sa tým, čo človeka baví, znamená čiastočné odpojenie sa z Matrixu a získanie väčšej slobody a väčšieho šťastia. Ľudia pripojení v Matrixe sú neustále nešťastní a ich nespokojnosť pramení najmä z práce, ktorá ich nebaví.

Na to, aby mohol človek začať robiť to, čo ho baví, si potrebuje ušetriť toľko peňazí aby dokázal vyžiť aspoň rok bez príjmu. Plus to, čo potrebuje ako vstupnú investíciu na jeho záľubu. Ak človek dokáže robiť celý rok to, čo ho baví, ostatní si jeho prácu všimnú a s veľkou pravdepodobnosťou ho to začne živiť. Zo začiatku bude mať možno mizerný príjem, ale keď sa o ňom dozvie viac ľudí, bude mať o príjem peňazí postarané.

Ak človek dokáže robiť to, čo ho baví a ešte ho to aj uživí, je to prvý predpoklad k odpojeniu sa z Matrixu.

Minimalizovanie výdavkov

Dôležitý krok je minimalizovanie výdavkov. Ak chcete zmeniť prácu a máte vysoké výdavky, pravdepodobne budete mať obavy či sa vôbec uživíte. Vysoké výdavky sú ďalšia pasca Matrixu. Poškrtajte všetky zbytočné výdavky, ktoré máte a uvidíte ako sa vám uľaví. Ja som platil napríklad životné pripoistenie, zdravotné poistenie, dva nájmy a iné pomerne veľké výdavky, ktoré ma oberali o veľa peňazí… podarilo sa mi minimalizovať výdavky o polovicu. Som schopný prežiť rok za tú istú sumu za akú som bol schopný prežiť pol roka pred minimalizovaním výdavkov. Uskromním sa aby som mohol robiť to, čo ma baví.

Čas

Ďalším predpokladom na odpojenie sa z Matrixu je čas. Ak má človek čas sám na seba a má ešte aj peniaze, získa slobodu, o ktorej mnohí len snívajú.

Keď má človek čas na premýšľanie o živote, je na správnej ceste k odpojeniu sa z Matrixu aj na psychickej úrovni. Ak navyše tento čas využije na štúdium a sebarozvoj, dokáže sa z Matrixu odpojiť ľahko.

Základné kroky k odpojeniu sa z Matrixu

Televízia

Prvý základný predpoklad k odpojeniu sa z Matrixu je prestať pozerať televíziu. To dúfam už všetci z vás spravili. Pokiaľ si človek nechá denno denne vymývať mozog televíziou, tak sa len veľmi ťažko odpojí z Matrixu. Nemusí si ani uvedomiť, že žije v Matrixe.

Čo ma baví?

Druhý krok je zistiť, čo človeka baví. Každý z nás má niečo, čo ho baví a napĺňa. Niekoho môže baviť maľovanie, písanie, zahradkárstvo, poľnohospodárstvo, varenie, pečenie, staranie sa o zvieratá, učenie,… čokoľvek. Deti väčšinou vedia čo chcú v živote robiť. Skúste sa vrátiť spomienkami do detstva a tak zistíte čo vás už odmalička bavilo. Mňa napríklad bavilo tráviť čas v kuchyni a pomáhať vytvárať skvelé jedlá. Neskôr ma fascinovali počítače.

Keď som sa po strednej škole rozhodoval čo ďalej, pýtal som sa dokolečka “Čo by ma bavilo? Čo by ma bavilo?…” a spomenul som si na detstvo kedy ma to ťahalo k počítačom. Tak som šiel študovať informatiku a neskôr som sa ako programátor aj živil. Neskôr som zistil, že by ma bavilo aj učiť. Tak sa teraz snažím dávať zo seba všetko, čo som sa za posledných pár rokov naučil.

Odpojenie

Ak si uvedomelý, robíš prácu, ktorá ťa baví a máš čas aj na seba a na štúdium vecí, ktoré ťa zaujímajú, gratulujem! Si odpojený z Matrixu. Je to super pocit, ktorý prajem zažiť každému. Každý by mal zistiť čo ho baví a začať to robiť. Robiť prácu, ktorá človeka baví, je základný predpoklad šťastného života. Človek nemôže byť šťastný keď trávi polovicu svojho času v práci, ktorá ho nebaví. A tiež nemôže byť šťastný keď má v hlave rôzne bloky, ktoré ho robia nešťastným. Naša miera šťastia závisí od toho ako vnímame realitu. Ak dokážeme vnímať realitu takú aká je, dokážeme byť šťastní TU a TERAZ. Naše šťastie závisí v značnej miere od nášho vedomia. Píšem o tom v článku “Vedomie a vnímanie reality“.

Prajem si aby sa čo najviac ľudí dokázalo odpojiť z Matrixu. Prajem si aby bolo čo najviac ľudí naozaj štastných.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥

  • http://www.bandzone.cz/pulmesic Vénya Luna

    “Ak človek dokáže robiť celý rok to, čo ho baví, ostatní si jeho prácu všimnú a s veľkou pravdepodobnosťou ho to začne živiť. Zo začiatku bude mať možno mizerný príjem, ale keď sa o ňom dozvie viac ľudí, bude mať o príjem peňazí postarané.” – S tímto musím zásadně souhlasit, protože je to jednak velmi nadějná skutečnost, která navíc když se dodrží, tak to tak skutečně může dopadnout- a to je přece skvělé!

  • Marika Maršálková

    Docela problém je, když člověka baví hodně věcí. Potřebovala bych, aby den měl minimálně 48 hodin, abych opravdu mohla dělat to všechno, co mě baví. :-)