Život v Matrixe

Súčasný systém, v ktorom žijeme, sa nazýva Matrix. Podobnosť názvu s filmom Matrix nie je náhodná. Film Matrix vznikol v roku 1999 a krásne ilustruje súčasný systém v roku 2016. Film Matrix je nadčasový, pretože zobrazuje ľudí, ktorí sa z Matrixu dokázali odpojiť a v súčasnej dobe sa ľudia odpájajú zo systému vo veľkom. Stále viac a viac ľudí prestáva baviť život v Matrixe a začínajú si uvedomovať skutočné hodnoty života. Uvedomujú si, že skutočné hodnoty života sú láska a šťastie a že peniaze sú len nástroj, nie primárny cieľ života ako tomu bolo donedávna. Naozaj šťastní ľudia sú tí, ktorí prekopali svoj rebríček hodnôt a peniaze dali z vrchu rebríčka dole.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (8 min):

Peniaze

Peniaze hýbu svetom. Peniaze hýbu Matrixom. Peniaze sú najčastejšie skloňované slovo v Matrixe. Človek je jediný druh na planéte, ktorý musí platiť za to, aby žil. To je pasca Matrixu, kvoli ktorej veľa ľudí nie je slobodných a šťastných. Ak človek musí robiť prácu len pre peniaze, nie je slobodný a nemôže byť ani šťastný. Je otrok systému, otrok Matrixu.

Matrix nie je len systém

Matrix nie je len systém, v ktorom žijeme. Matrix je zároveň aj nastavenie mysle človeka. Ľudia v Matrixe majú rôzne bloky, ktoré im bránia prežiť skutočnú slobodu. Akonáhle tieto bloky odstránia, pocítia slobodu, po ktorej každý túži. Blokov, ktoré bránia človeku v prežití skutočnej slobody je pomerne veľa a nie je také jednoduché sa ich zbaviť. Ale nie je to ani nemožné.

To nie je možné…

Viete prečo sú ľudia neúspešní a nešťastní? Pretože ohraničujú čo je možné. Matrix do nich vštepil čo je možné a čo nie a tak ich prakticky zotročil. To, čo je možné a čo nie, určuje len naša myseľ. Pre deti takmer neexistujú hranice toho čo je možné a čo nie. Až dospelí do nich vštepia tieto hranice a ohraničia tak deťom ich schpnosti. Každé jedno dieťa by mohlo byť vynálezca, keby nie je potlačovaná jeho fantázia a entuziazmus. Dospelí zabíjajú v deťoch fantáziu a entuziazmus tým, že im hovoria “To nie je možné, na to sa vykašli“. Mnohí ste sa v tom našli, však? Máte v hlave bloky čo je možné a čo nie. Ste zahrabaní v Matrixe až po uši. Ak zrušíte hranice toho čo je možné a čo nie, dokážete “nemožné“.

Keby sa vrátite do minulosti 50 rokov dozadu a budete ľuďom hovoriť, že raz budú ťukať do klávesnice a komunikovať tak v reálnom čase s ľuďmi na opačnom konci sveta, povedali by vám “To je nemožné“. Keby si všetci ľudia hovorili “To je nemožné“, doteraz by sme nemali elektrinu, žiarovku, telefón, počítač a iné vymoženosti, ktoré dnes považujeme za úplne bežné. Ak dnes ľuďom poviete, že o 100 rokov bude na Zemi vládnuť mier a všetci ľudia budú žiť šťastný a láskyplný život plný hojnosti, veľa ľudí jednoducho povie “To je nemožné“.

Ľudia v Matrixe ani len netušia čo všetko je možné.

Čo je normálne?

V Matrixe sa tiež často používajú slovíčka normálne a nenormálne. Ty si normálny, ten je nenormálny. To, čo je normálne, určuje spoločnosť, čiže väčšina. Byť normálny znamená byť priemerný. Ak sa jednotlivec líši od väčšiny, už je nenormálny a už je zle. Nenormálny človek býva spočiatku považovaný za blázna a musí ľuďom dokazovať, že blázon nie je, aby ho za blázna nepovažovali. Ak si o tebe ľudia myslia, že nie si normálny, nie je to moc príjemný pocit a tento pocit veľa ľudí zaradí späť do “normálnosti”. Matrix to má dokonale vymyslené aby ľudia potláčali svoju individualitu a nevytŕčali z priemeru. Matrix je rafinovaný systém a uniknúť z neho nie je jednoduché. Ale kto chce, ten sa z neho dostane. Stačí na sebe zamakať.

Neboj sa byť nenormálny. Pozri sa na mňa. Som normálny? Som blázon? Posúď sám.

IMG_20151023_163654 - profilovka

Vedz, že takých bláznov ako ja a ty pribúda. Tí, čo sú teraz považovaní za nenormálnych a za bláznov, budú čoskoro považovaní za normálnych. A tí, čo sú teraz považovaní za normálnych, budú nenormálni. Karta sa obráti keď sa väčšina ľudí vymaní z Matrixu.

Čo si o mne iní pomyslia

Ďalšia pasca Matrixu, ktorá ľuďom berie slobodu, je blok “čo si o mne iní pomyslia“. Toto je jeden z najsilnejších blokov Matrixu. Veľa ľudí s ním má problém. Mal som ho aj ja. Keď som ho prekonal, bol to neuveriteľne krásny pocit slobody. Ten pocit keď môžete robiť čokoľvek bez ohľadu na to, čo si o vás iní pomyslia je úžasný! Môžem chodiť po meste naboso, môžem robiť premety v parku, môžem chodiť po potoku a môžem sa dokonca v potoku okúpať a bude mi srdečne jedno čo si o mne kto myslí. Čo si o mne myslia ostatní, neurčuje to, kto naozaj som. Píšem o tom v článku “Čo si o mne iní pomyslia?“. Ak máš tento blok, prečítaj si ho a začni na sebe makať, aby si sa dokázal oslobodiť. Stojí to za to. Stojí to za ten úžasný pocit slobody.

Čo ak…

Ďalší blok, ktorý brzdí ľudi v Matrixe je “Čo ak…”. Čo ak si nenájdem novú prácu keď dám výpoveď v starej? Čo ak nedokážem uživiť svoju rodinu. Čo ak si nenájdem ženu. Čo ak sa mi budú smiať,… ľudia v Matrixe majú v hlave toľko “Čo ak…“, že nerozumiem ako môžu normálne fungovať. Zabúdajú žiť v prítomnosti a svoju pozornosť zameriavajú na budúcnosť, ktorá ani len nemusí nastať. O prítomnom okamihu píšem v článku “Porozumenie prítomnemu okamihu“.

Blok “Čo ak…” vzniká z nedôvery vo svoje schopnosti a z nedôvery vo vesmír, v Boha. Ak sa človek plne odovzdá Láske bez akýchkoľvek pochybností, zbaví sa bloku “Čo ak…” a získa nádhernú slobodu. Keď pochopíš, že “Všetko je ako má byť“, že všetko sa deje pre niečo, všetko má svoj zmysel, že nič sa nedeje len tak náhodou, že nedostatok existuje iba v našej mysli, že vesmír/Boh má s nami svoj plán, vtedy zaniknú všetky pochybnosti. Keď sa necháš viesť láskou namiesto strachu, máš vyhraté.

Ak žiješ v strachu, môžu sa ti zdať moje slová zvláštne, ale akonáhle sa odovzdáš Láske, pochopíš to.

Strach

Strach je ďalšia veľká brzda Matrixu. O strachu píšem v článku “Strach a práca so strachom“. Ľudia v Matrixe sa boja veľmi veľa vecí, až sa mi z toho rozum pozstavuje. Keď sa dokážete zbaviť svojich strachov a začnete viac prežívať prítomný okamih, získate opäť väčšiu slobodu a váš život nadobudne iný rozmer.

Ako von z Matrixu?

Pascí Matrixu je oveľa viac ako som tu spomenul. Ovplyvňuje nás prakticky všetko s čím prichádzame takmer denno denne do styku. Zdravotníctvo, školstvo, práca, peniaze, médiá,… toto všetko je Matrix.

Ak sa chceš vymaniť z Matrixu, prečítaj si článok “Ako sa vymaniť z Matrixu?“. Možno to už aj vieš, ale brzdí ťa tvoja vlastná myseľ. S tým už ti nepomôžem. S vlastnou mysľou sa musíš vysporiadať sám. Môžu ti pomôcť prechádzky v prírode a meditácie, o ktorých píšem v článku “Čo mi dala meditácia“. Mne prechádzky v prírode a každodenná meditácia veľmi pomohla. Som oveľa slobodnejší ako som bol pred rokom a pracujem na tom, aby som sa oslobodil ešte viac. Slobodu si cením najviac. Sloboda prináša nekonečne veľa možností…

Prajem si, aby sa dokázalo vymaniť z Matrixu čo najviac ľudí, aby mohol konečne nastať raj na Zemi.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥

  • http://www.bandzone.cz/pulmesic Vénya Luna

    Jaký máš názor na to, od koho vlastně tyto okolnosti pochází? Docela by mě zajímalo, co si o tom myslíš :)) Teď jsem sama o tom psala takový úvahový článek na blog, tak se mě tohle téma celkem dotýká… :)

    • http://hromnik.com Tomáš Hromník

      Do týchto sfér nevidím. Môžeme sa len domnievať. A ja už si na domnienky dávam pozor. Snáď príde čas kedy bude všetko odhalené a dozvieme sa to.