Politika, voľby a štát

Nedávno prebehli v Českej republike prezidentské voľby a ich výsledok ma neprekvapil. Informácie tohoto typu nijak aktívne nesledujem, zachytil som ich len jedným očkom na Facebooku. Ľudia dávali opäť príliš veľa myšlienkovej energie na to, čo nechceli namiesto toho, čo chcú. A tam, kde je smerovaná energia, tam sa to jednoducho kumuluje a to rastie a naberá na sile. Keď myslíme viac na to, čo nechceme ako na to, čo chceme, čo sa asi tak môže udiať? Kam ide všetka naša pozornosť a energia?

Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby sa všetci ľudia prestali zaujímať o politiku a účastniť sa volieb? Keby si všetci ľudia uvedomili, že veľa politikov nejde do politky hájiť záujmy ľudu, ale svoje záujmy, myslíte, že by ich stále volili? Veď sa len pozrite ako vyzerá nie len česká a slovenská politika za posledných pár desiatok rokov. Myslíte si, že politici majú vážne záujem konať pre dobro ľudu a majú na to dostatočnú kvalifikáciu?

politics

Problém je ten, že ľudia odovzdávajú svoju moc iným a dávajú politike a štátu až príliš veľkú váhu. Tým, že odovzdávajú moc iným, sa stávajú bezmocnými a nečinnými a hovoria: “Čo my len môžme spraviť. Veď na to sú politici“. Presne toto systém chce. Chce mať z ľudí pasívne ovce, ktoré sa spoliehajú na systém a sami nie sú ochotní ani schopní nič spraviť, pretože žijú v domnení, že systém všetko vyrieši a o všetko sa postará. Je to pasca, do ktorej sa chytilo veľké množstvo ľudí. Ale z tejto pasce sa dá dostať tak, že každý jednotlivec si zoberie späť svoju moc a už ju viac nebude odovzdávať politikom, policajtom, štátu ani nikomu inému. Nebude sa na nikoho spoliehať, že vyrieši to, či ono.

Možno už niektorí z vás chápu, že nepotrebujú politiku ani štát k životu. Že prirodzené usporiadanie spoločnosti existuje aj bez štátu. Lekári, polícia, banky, doprava,… toto všetko môže existovať aj bez štátu. To, že si to niekto nevie predstaviť, ešte neznamená, že to tak nemôže byť. Toto si treba uvedomiť.

Politika, voľby a štát sú paraziti, ktorí žijú z pozornosti jednotlivcov. Ak by im jednotlivci prestali dávať pozornosť, prestali by existovať a ľudia by sa stali opäť slobodnejšími a mocnejšími. Je to tak jednoduché.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥