Súčasná civilizácia

Zamýšľali ste sa niekedy nad životom v súčasnej takzvanej civilizácii a nad dopadom takého života?

Smeti

Kedysi prakticky neexistovali smeti. Všetko čo ľudia mali bolo z prírody, neboli žiadne plasty, či výrobky ktoré končia v odpade. Život v dnešnej takzvanej civilizácii produkuje tony odpadu denne.

smeti

Technológia

Mnohí ľudia sa pýšia technologickým pokrokom, ale je sa vôbec čím pýšiť? Na čo sme pyšní? Na autá a vlaky, ktoré prinášajú smrteľné dopravné nehody? Respektíve na ich neopatrné používanie? Ľudia nie sú pripravení na technológiu, ktorú majú dostupnú a preto im spôsobuje množstvo ťažkostí a utrpenie.

car-accident

Sme pyšní na mobily, ktoré síce umožňujú komunikovať na diaľku ale častokrát nás oddeľujú od tých, ktorí sú najbližšie?

smartphones

Sme pyšní na bitúnky, v ktorých zomierajú milióny zvierat denne?

Sme pyšní na drancovanie a znečisťovanie prírody?

Sme pyšní na obrovské továrne, ktoré síce produkujú potrebné suroviny, ale za cenu nemalého znečistenia ovzdušia?

air-pollution

Život v minulosti

Život v minulosti možno nebol tak pohodlný ako dnes. Nebolo svetlo a teplo na jeden dotyk vypínača. Nebola možnosť rýchlej komunikácie na veľkú diaľku. Nebola možnosť tak rýchlo cestovať…

Ale zamyslime sa nad tým. Stoja všetky tieto moderné vymoženosti za to? Stoja za znečisťovanie ovzdušia, za produkciu nesmierneho množstva odpadu, za smrteľné nehody atď.?

Nebol život v minulosti síce náročnejší, ale o to krajší viac v súlade s prírodou?

Potrebujeme naozaj k životu všetky moderné výdobytky, alebo sme si len na ne tak zvykli, že si len myslíme že ich potrebujeme, ale dokázali by sme žiť aj bez nich?


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥