Je čas vziať život do svojich rúk a začať žiť slobodne

Už dlhšiu dobu mi v hlave rezonuje slovíčko “Sloboda”. Vedeli ste, že väčšina ľudí na svete nie je slobodná? Viete, že sloboda je to najcennejšie čo môže človek mať?

Nechce sa ti čítať? Pozri si vlog (7 min):

Čo je sloboda?

Sloboda znamená hovoriť “Chcem” namiesto “Musím“. Chcem sa niečo naučiť, chcem robiť to, čo robím, chcem… No dnes ľudia vravia “Musím” namiesto “Chcem” – musím sa učiť, musím tráviť v práci aspoň 8 hodín denne, musím platiť dane, musím… Je toho toľko, čo ľudia musia robiť a kvoli tomu nemôžu robiť to, čo chcú robiť. Takto sloboda veru nevyzerá…

Moderné otroctvo

Obrovské množstvo ľudí robí takú prácu, ktorú vlastne ani nechcú robiť. Ale musia, aby uživili seba a rodinu. Obrovské množstvo ľudí práca nenapĺňa. Ako by mohla keď pracujú za minimálnu mzdu, aby naplnili vrecká peniazmi ich zamestnávateľom a zaplnili štátnu pokladnicu.

Veľké množstvo ľudí ani prácu nemá a nerobia takmer nič pre to, aby si prácu našli, alebo aby aspoň robili niečo zmysluplné, čo by ich mohlo neskôr uživiť.

Obrovské množstvo ľudí robí veľa vecí preto, lebo musí, nie preto, lebo chce. Najhoršie na tom je, že si ani neuvedomujú, že sú otrokmi. Tento stav vyhovuje otrokárom – poslušný otrok = najlepší otrok.

Buď otrokom aj naďalej

Dodržuj týchto pár jednoduchých krokov, aby si mohol byť moderným otrokom:

  1. Poslúchaj svojho šéfa a autority.
  2. Osvoj si spoločenské predpisy a zákony bez toho, aby si sa zamýšľal prečo je to tak.
  3. Zamestnaj sa v práci, ktorá je stresujúca, vyčepávajúca, slabo platená a netvorivá.
  4. Sleduj televíziu, čítaj noviny a ver všetkému čo napíšu a povedia.
  5. Choď a zomri vo vojnách, ktoré začala elita.

Príkazy, zákazy

Musíš toto, musíš tamto. Nesmieš toto, nesmieš tamto. Takto sloboda nevyzerá. Každý slobodný človek vie sám najlepšie čo smie a čo nie. Nepotrebuje na to zákazy, alebo príkazy. Navyše dnes už je tých zákazov a príkazov tak veľa, že je takmer nemožné ich všetky dodržiavať. Niektoré zákazy a príkazy sú úplne hlúpe. Normálnemu človeku by nikdy nenapadli.

Nemusí to tak byť

Drvivá väčšina ľudí chce žiť v mieri, slobode a hojnosti. Obrovské množstvo ľudí tak nežije. Kto za to môže? Ľudia majú tendenciu zvaľovať vinu na iných a spoliehať sa na iných, že niečo zariadia. Vláda postavá cesty, vláda zaistí fungujúce zdravotníctvo, bezplatné školstvo, dá nám dôchodok, vláda za nás urobí veľa vecí. Ľudia si na to zvykli, pretože ich tento systém tak vychoval. Keby sa ľudia nespoliehali na vládu, mali by sa oveľa lepšie. Len by trošku museli zmeniť svoje zmýšľanie.

17.9.2015 taky je system

11902258_1040825675929057_2869341674516956236_n 11902307_1040449429300015_2618074880557446968_n

Iste tušíte kto spôsobuje chudobu, vojny a rôzne iné svinstvá a obmedzenia.

Government vs The People government-budget-peoplebanking

(Nad)Vláda

Vláda – toto slovíčko je veľmi výstižné. Vláda vládne nad ľuďmi. V žiadnom prípade im neslúži. Ľudia slúžia vláde. Ľudia preto nemôžu byť slobodní kým sú pod nadvládou. Ak by sa ľudia dokázali vyslobodiť z tejto nadvlády, pocítili by skutočnú slobodu. Už by viac nehovorili “musím“. Slobodný človek nemusí nič, iba uspokojovať svoje potreby a jedného dňa zomrieť.

Len si to predstav

Predstav si, že nemusíš byť 8 hodín denne v práci, ktorá ťa nebaví, aby si uživil seba, rodinu a vládu. Predstav si život bez nadvlády. Predstav si svet, v ktorom ľudia robia to, čo ich baví, neexistuje žiadna chudoba, pretože nemá ľudí kto vykorisťovať, neexistujú vojny, pretože nikto nechce bojovať. Krásna predstava, však?

sloboda

Ako na to?

Existujú “realisti” a pesimisti, ktorí si myslia, že ľudia potrebujú vládu, aby sa udržal ako taký poriadok. Že potrebujeme políciu, vojakov a podobné zbytočné útvary. Že potrebujeme zákony… viac sa mýliť nemôžu. Toto všetko je ilúzia, v ktorej nás udržiava súčasný systém. Možno si nedokážeme predstaviť slobodný život bez vlády, pretože to tak systém a vláda chce. Vláda chce, aby sa ľudia ani len nezamýšľali nad tým, že môžu žiť slobodne bez vlády. Navyše ľudia žili stáročia pod nadvládou a preto si veľa z nich nedokáže predstaviť slobodný život.

Akonáhle však ľudia pochopia skutočné princípy slobodného života, nepotrebujú vládu. Každý človek prirodzene vie čo je správne a čo nie. Nepotrebuje na to zákony.

Zmena životného štýlu

Zanechať tento konzumný a docela pohodlný život a odísť bývať mimo civilizácie je jedna z možností slobodného života. Pár ľudí už to urobilo a pociťujú slobodu, ktorú človek v tomto systéme nemá šancu zažiť.

Samozrejme zanechať luxus v podobe áut, internetu, teplej vody, elektriny a iných vymožeností nie je pre každého. Je to len pre tých, ktorí túžia po skutočnej slobode.

Zmena systému

Dal by sa zmeniť systém… Ako môže fungovať systém založený na slobode si môžete prečítať napríklad v príručke Anarchokapitalizmu: http://ankap.urza.cz. Ja si síce systém predstavujem oveľa jednoduchšie, tak slniečkovo, no na to aby mohol fungovať “slniečkový” systém, by sa najskôr museli ľudia zmeniť. O tom možno nabudúce…

Ujo menom Larken Rose hovorí o slobodnom živote a má to veru premyslené. Stačí ak ľudia zmenia myslenie z otrockého na slobodné a spoločnosť môže fungovať slobodne.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥