Odpojenie sa od Matrixu

Film Matrix videl snáď každý. A kto nie, nech si ho pozre. Okrem zaujímavého deja sú tam navyše aj parádne efekty, ktoré boli na rok 1999 niečo mega. Matrix nie je len taký obyčajný film. Je to film, ktorý odzrkadľuje dnešný svet.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (23 min):

Podobnosť Matrixu k súčasnému systému a životu ľudí

Matrix vychádza zo súčasného systému a životného štýlu ľudí v tomto systéme. Matrix nie obyčajný science-fiction film. Je to film, ktorý je inšpirovaný realitou. Scenár je tiež majstrovské dielo:

“Hlavne si uvedom, že väčšina ľudí nie je na odpojenie od systému pripravená. Mnohí z nich sú tak na systéme závislí, že budú ochotní ho brániť.”

Pripomína vám to niečo? Koľkokrát ste sa pokúšali ľuďom niečo vysvetliť a nepochopili to? Bránili sa. Hovorili, že sa aj tak nič nezmení, ľudia sa nezmenia. Len preto, aby nemuseli meniť niečo oni sami. Niektorým život v tomto systéme vyhovuje a sú ním natoľko posadnutí, že si ho budú stále brániť. Niektorým vyhovuje, že sa systém o nich “postará” aj za cenu svojej slobody. Ľudia uväznení v tomto systéme – v Matrixe, si úplne neuvedomujú čo je sloboda a že vôbec nie sú slobodní. Že robia veľa vecí preto, lebo musia a nie preto lebo chcú. Väčšina z nich si dokonca myslí, že slobodní sú. A aj preto budú naďalej obhajovať tento systém až kým nezistia čo je skutočná sloboda. Potom zistia, že v tomto systéme nie sú úplne slobodní.

– Matrix je svet, ktorý máš pred očami, aby si nevidel pravdu.

– Akú pravdu?

– Že si len otrok Neo. Ako každý si sa narodil do zajatia. Žiješ vo väzení, ktoré vlastne už vôbec nevnímaš. Uväznili tvoju myseľ. Bohužiaľ ti nedokážem vysvetliť čo ten Matrix je. Musíš sa presvedčiť sám.

Morfeus následne Neovi ponúkne dve pilulky – modrú a červenú. Ak si Neo vyberie modrú, môže sa jednoducho vrátiť do života aký žil predtým. Život v nevedomosti aký dnes žije väčšina ľudí.

S červenou pilulkou zostane v ríši divov. Morfeus Neovi ukáže ako hlboko králičia nora vedie. Morfeus ukáže Neovi čo je Matrix.

Slobodná voľba

Takisto ako Neo si môžeme zvoliť modrú, alebo červenú pilulku. Môžeme si zvoliť, či budeme žiť v nevedomosti, alebo sa začneme viac zaujímať o život a zistíme čo je Matrix.

Čo je Matrix?

Matrix je zvláštny svet. Je to svet, v ktorom je stále uväznená väčšina ľudí. Svet plný hnevu, nenávisti, násilia, utrpenia,… Ak v tomto svete vybočíš z priemeru, si považovaný za čudáka, alebo dokonca za blázna.

Médiá, politika, vojny, ekonomika, školy, lieky, peniaze,… toto všetko je Matrix. Celý systém bol vytvorený, aby ľudí udržiaval v nevedomosti. Aby školy vychovávali jedincov, ktorí držia hubu a krok a nemajú zbytočné otázky. Aby ľudia celý život makali na tých, ktorí na ľudí zvysoka kašlú. Aby médiá udržiavali verejnú mienku masy ľudí. Ľudia v Matrixe si neuvedomujú, že žijú v Matrixe. Že žijú v ilúzii. Neuvedomujú si, že sú otrokmi.

Ľudia v Matrixe robia prácu, ktorá ich nebaví a ktorá je väčšinou slabo platená. Väčšina ľudí žije od výplaty k výplate, z rúk do úst. Keď aj niekto robí lepšie platenú prácu, väčšinou ju robí len pre peniaze. Ľudia trávia 8 a viac hodín denne v práci, ktorá ich nebaví, aby mohli uživiť seba a rodinu. Nemajú tak čas robiť to, čo ich baví a napĺňa. Nemajú čas byť šťastní. Nemajú čas venovať sa sebe, rodine a priateľom. Veď koľkokrát ste od ľudí počuli “Nemám čas.”? Čas je len ďalšia ilúzia Matrixu.

Celý Matrix sa točí okolo peňazí. Čas sú peniaze, peniaze sú čas. Peniaze sú to, čo drží ľudí v otroctve a ilúzii. Ak nemáš peniaze, si nikto. Musíš zarábať, aby si v dnešnom svete prežil. Bez peňazí sa žije ťažko. A preto pre ľudí, ktorí majú nedostatok peňazí, sú peniaze všetko. Celý ich život sa točí okolo peňazí. Celý ich život sa točí okolo prežitia. A toto je život? Je to život v otroctve. Život v zajatí peňazí.

Z Matrixu do raja

Ľudia môžu žiť slobodný a šťastný život, no najskôr si musia uvedomiť, že žijú v Matrixe. Potom sa môžu z Matrixu odpojiť. No je v tom háčik. Na odpojenie sa od Matrixu treba mať dosť peňazí, aby mohol človek začať robiť to, čo ho baví a aby sa tým mohol neskôr uživiť. A nie je to len o peniazoch, ale aj o vedomí človeka. Človek si musí byť vedomý svojho potenciálu. Práve vďaka svojmu potenciálu dokáže zarobiť dostatok peňazí, aby mohol začať plniť svoje životné poslanie. Aby mohol robiť naplno to, čo ho baví a napĺňa.

Aby sme urobili poriadok vo svete, musíme naskôr urobiť poriadok v národe. Aby sme urobili poriadok v národe, musíme najskôr urobiť poriadok v rodine. Aby sme urobili poriadok v rodine, musíme najskôr urobiť poriadok vo svojom osobnom živote. Aby sme urobili poriadok vo svojom osobnom živote, musíme urobiť poriadok vo svojom srdci.” – Confucius

Na Zemi bude raj keď si ľudia uvedomia samých seba a Matrix. Okrem samých seba si musia uvedomiť, že drvivá väčšina ľudí chce žiť v mieri, hojnosti, šťastí a láske. A že to tá menšina vytvára vo svete chaos a utrpenie. Musia si uvedomiť, že tá menšina nemá moc bez podpory väčšiny. V Matrixe táto väčšina ľudí nevedomky podporuje menšinu, ktorá má vďaka väčšine prostriedky a moc k vytváraniu chaosu a utrpenia. Menšina zneužíva väčšinu. No ak táto väčšina ľudí prekukne Matrix, menšina spôsobujúca chaos vo svete stratí moc. Ľudia sa konečne vyslobodia z ilúzie, ktorú vytvárala táto menšina. Svet ovládne mier a láska.

Z Matrixu sa dá momentálne odpojiť len uvedomením. Keď si uvedomíš Matrix a začneš žiť inak. Stále budeš obklopený Matrixom, no budeš si ho aspoň uvedomovať. Kým sa ľudstvo nezmení, Matrix tu stále bude.

Ak sa odpojíš od Matrixu, nájdeš skutočné šťastie. Skutočnú lásku. Skutočný život.

Ako si uvedomiť, že žijem v Matrixe?

Zjednodušene povedané, stačí otvoriť oči. Stačí si dať dole šatku, ktorú nám dali na oči.

signs-of-a-spiritual-awakening

Prvý a najdôležitejší krok k uvedomeniu si Matrixu, je spoznanie samého seba, uvedomenie si svojho JA a pýtanie sa “Prečo?“. Ak sa dostaneš do nepríjemnej situácie, nemal by si sa ľutovať a hnevať. Mal by si sa pýtať “Prečo sa hnevám? Prečo mám negatívne pocity? Môžem situáciu riešiť aj inak ako hnevom? K čomu mi bude dobré, že sa hnevám?”. Ovládnutie negatívnych emócií a spoznanie tvojho pravého JA, je kľúčom k uvideniu Matrixu. Keď spoznáš samého seba, zrazu uvidíš, že svet môže byť bez vojen, násilia, chamtivosti, hnevu a všetkého toho zlého, čo je vo svete dnes. No aby tak bolo, ľudia sa musia zmeniť. Ty sa musíš zmeniť.

Na vyriešenie svojich problémov pomáhajú prechádzky osamote, výlety do prírody a opätovné spojenie sa prírodou. To veľmi prospieva k odpojeniu sa od Matrixu aspoň na chvíľu. Môže sa ti to tak zapáčiť, že urobíš všetko preto, aby si sa od Matrixu odpojil natrvalo.

Ako oboznámiť ľudí s Matrixom?

Bolo by pekné, keby viac ľudí prekukne Matrix čo najskôr, no ako už bolo povedané, väčšina ľudí nie je na odpojenie od systému pripravená. Mnohí z nich sú tak na systéme závislí, že budú ochotní ho brániť.

Ľudia, ktorí sa odpojili od Matrixu, by mali podávať pomocnú ruku tým, ktorí cítia, že niečo nie je v poriadku a začínajú si Matrix pomaly uvedomovať. Tento proces uvedomenia je celkom prirodzený. Každý si nájde informácie, ktoré zrovna potrebuje. Môžeme Matrix dostať trochu do povedomia ľudí písaním, hudbou, cez videá, filmy, maľovaním,… spôsobov je veľa. Ľudia, ktorí chcú, si to už nájdu. Každý má vlastnú cestu uvedomenia a môže dokráčať až ku štádiu odpojenia sa od Matrixu.

Som rád, že záujemcov o odpojenie aj odpojených ľudí pribúda a som rád, že s nimi môžem pracovať.

Pamätaj: Sloboda je to najcennejnejšie, čo môžeš mať. Sloboda znamená hovoriť chcem, namiesto musím. Tak čo? Si slobodný?


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥