Prečo?

Najfrekventovanejšia otázka, ktorú v poslednej dobe počúvam je “Prečo?”. Počujem veľa ľudí pýtať sa “Prečo…?” a počúvam tú otázku aj vo svojich myšlienkach. Dokonca Tomáš Čupr (zakladateľ Slevomat, Dáme Jídlo, Rohlík.cz) vo svojich prednáškach hovorí: “Ptejte se 5x proč”.

Pýtajte sa prečo

Táto otázka je tak jednoduchá a vďaka nej dostávame veľakrát zaujímavé odpovede, s ktorými môžeme pracovať. Keď sa občas cítim nesvoj, alebo ma niekto nahnevá, pýtam sa “Prečo sa hnevám? Mám sa naozaj prečo hnevať?”. A naozaj zistím prečo sa hnevám a objavím pravú príčinu, ktorú keď vyriešim, už sa v tej situácii nebudem cítiť nesvoj a nebudem sa hnevať. Už sa mi veľakrát stalo, že vďaka odpovediam na otázku “Prečo…?” som objavil svoj vnútorný pokoj, akúsi vyrovnanosť so situáciami a sebou samým.

Prečo by si ľudia vymýšlali?

V poslednej dobe sa zaoberám duchovnom a ezoterikou. Stretávam sa s nepochopením a so snahou vyvrátiť veci, ktoré ľudská myseľ nedokáže pochopiť a veda nedokáže vysvetliť. Napríklad nedávno robili rozhovor s Petrom Starým o tom, že už viac ako rok a pol žije bez jedla a bez vody. Tento rozhovor vyvolal veľkú vlnu nechápania a pohoršenia. Peter bol označený za obyčajného klamára a podvodníka. Ja sa pýtam: Prečo by si Peter vymýšľal? Čo z toho bude mať? Peniaze? Slávu? Myslíte si, že Peter to potrebuje? Myslíte si, že je blázon? Asi by už sedel v blázninci… To, že si človek nedokáže niečo logicky a vedecky vysvetliť ešte neznamená, že to nemôže existovať.

Ďalší príklad: Nedávno mi 13 ročný chalan napísal, že dokáže vidieť auru človeka. Napísal mi to preto, lebo dúfal, že ho dokážem pochopiť. Potreboval sa s tým niekomu zveriť. Myslíte si, že chcel byť zaujímavý? Že chcel na mňa zapôsobiť? Čo by z toho mal? Keby chcel byť zaujímavý, tak to povie svojim kamarátom, ktorí by ho ale v tom momente považovali za čudáka a neveriacky by krútili hlavou, že mu šibe. O aure som si naštudoval a je to zaujímavá vec.

Prečo by si niekto vymýšľal a ešte k tomu tvrdil, že je to skutočné? Aby bol niečim zaujímavý? Aby zarobil peniaze? Naozaj? Aby ste mohli zarábať na “výmysloch”, musíte si o nich naštudovať. To nie je len tak, povedať si: “Ja budem teraz šarlatán a budem zarábať na ľudskej hlúposti a naivite”. Aj šarlatáni musia študovať. A nie málo.

Stačí tak málo, položiť si otázku “Prečo…?” A zrazu dostaneme úplne iný pohľad na veci a na svet.

Prečo? Prečo? Prečo?

S otázkou “Prečo?” by sme mohli pokračovať do nekonečna. Pýtajte sa prečo a dostanete odpovede. Odpovede na túto otázku vám zmenia život k lepšiemu.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥