Božská tvorivá energia Kundalini (Shakti)

Keď som po pár mesiacoch každodennej meditácie v sebe začal cítiť energiu, ktorú som nikdy predtým necítil, nevedel som čo to je. Ale bolo to nádherné. Stále je to nádherné, ba mám pocit, že sa to stále stupňuje. Neskôr som zistil, že je to Kundalini.

Čo je Kundalini?

Vedeli ste, že v dolnej časti chrbtice leží mocná spiaca energia, tiež známa ako Kundalini, ktorá len čaká kým ju prebudíte?

A vedeli ste že keď zažijete prebudenie energie Kundalini stúpajúcu z čakry do čakry začínajúc v koreňovej čakre v dolnej časti chrbtice stúpajúc do temena hlavy, že to natrvalo ovplyvní fyzické, emocionálne, psychologické a duchovné fungovanie človeka? Kundalini je jednoducho úžasná energia. Je tak úžasná, že o nej vznikli rôzne knihy a dokonca aj piesne.

Kundalini je božská ženská tvorivá energia, zvaná tiež hadia sila, ktorá pomáha človeku využiť jeho potenciál naplno. Táto energia spí v každom človeku a čaká na prebudenie.

Pohyb Kundalini je spojenie mužskej a ženskej energie cez srdce – srdcovú čakru. Srdce reprezentuje rovnováhu. Prebudenie Kundalini prinesie do života človeka harmóniu.

Ako prebudiť Kundalini

Kundalini môžeme prebudiť rôznymi spôsobmi. Napríklad hatha yogou, konkrétne cvičeniami pranayama, meditáciou, a tiež kryia yogou, alebo kundalini yogou.

Predpokladom k prebudeniu Kundalini sú otvorené všetky čakry, aby mohla Kundalini cez čakry voľne prúdiť. Ak sa pokúsime prebudiť Kundalini bez toho, aby sme mali otvorené všetky čakry, môže nám to viac uškodiť ako pomôcť. Ak by sa energia z Kundalini dostala do zablokovanej čakry, spôsobilo by to nepekné a nemalé problémy. Kundalini potrebuje voľný priechod od koreňovej čakry až po korunnú. Veľké množstvo ľudí má zablokované čakry strachom, hnevom, vinou, smútkom, potláčaním emócií a podobne. Zablokované čakry spôsobujú rôzne zdravotné problémy. Ak chce byť človek zdravý, musí si v sebe vyriešiť všetky bloky, ktoré blokujú čakry. Potom môže pracovať na prebudení Kundalini. Najskôr sa musíte zbaviť strachu, hnevu, nenávisti, viny, hanby, smútku, klamstva a tiež pripútania sa k materiálnym veciam a dokonca aj vzťahom.

Ja som si najskôr nevedomky otvoril všetky čakry a až potom som vďaka meditácii prebudil Kundalini. Počúval som svoj vnútorný hlas, pracoval som so strachom, hnevom, hanbou a všetkými blokmi, ktoré som mal. Potom som sa dostal k meditácii a po troch mesiacoch každodenného praktikovania OM meditácie a meditácie (Hare Krišna) mantrou som začal cítiť akýsi tlak na temene hlavy. Bol to príznak otvárania korunnej čakry. Neskôr som pocítil v sebe akúsi energiu, ktorú som nikdy predtým necítil. Až o pár mesiacov nato som zistil, že to je Kundalini – úžasná božská tvorivá energia. Milujem Kundalini.

Zaujimavosťou je, že Kundalini môže byť prebudená sexuálnym stykom s niekym, kto má prebudenú Kundalini.

Príznaky prebudenia Kundalini

Na začiatku prebudenia Kundalini cítite, že sa vo vás niečo zmenilo. Cítite v sebe zvláštnu energiu, ktorú ste predtým nikdy necítili. Môžete cítiť tlak na korunnej čakre, ktorý znamená, že Kundalini tryská akoby von z korunnej čakry. Môžete skúsiť vedome presúvať Kundalini cez jednotlivé čakry a cítiť ju v jednotlivých čakrách. Napríklad keď sústredíte energiu v srdcovej čakre, máte pocit extatického šťastia, akoby ste vyhrali v lotérii jackpot. Môžete tiež cítiť väčší vnútorný pokoj, väčšie šťastie a lásku.

Po prebudení Kundalini si môžete všimnúť, že potrebujete oveľa menej jesť. Nebudete cítiť hlad po troch hodinách od posledného jedla, ale až po šiestich a viac. Úplne v pohode si vystačíte s jedným až dvoma jedlami denne namiesto piatich.

Tiež si môžete všimnúť, že vám tak nevadí veľké teplo a zima ako ostatným ľuďom. Vďaka Kundalini znesiete teplo a chlad oveľa lepšie.

Vďaka otvoreným čakrám a prebudenej Kundalini sa zmení vedomie a charakter človeka na nepoznanie. Po prebudení božskej ženskej tvorivej energie Kundalini je človek viac vo svojom strede, je viac vyvážený a dokáže žiť život s radosťou a ľahkosťou. Akonáhle má človek v sebe vyváženú mužskú aj ženskú energiu, stáva sa akýmsi superčlovekom. Ego zvané tiež ID sa spojí s božským vedomím a človek tak získa lepšiu intuíciu, je viac empatický a môže tiež získať schopnosť telepatie, či iné mystické schopnosti. Môže sa mu zvýšiť IQ, bude prežívať všetko väčšou intenzitou, bude pomalšie starnúť, získa obrovskú dávku tvorivosti, charizmu, vodcovské schopnosti, múdrosť, fyzickú kondíciu, cit a ďalšie úžasné schopnosti. Celkom fajn odmena za pravidelnú meditáciu alebo yogu, čo poviete?

Vďaka Kundalini budete živší, vášnivejší, šťastnejší a milujúcejší. Akonáhle prebudíte Kundalini, váš život nadobudne iný rozmer. Záľuby, ktoré ste mali predtým už nebudú záľubami. Odovzdáte sa Vyššej moci, ktorá vás povedie životom. Slobodná voľba sa stáva voľbou Vyššieho. Rozum a ego stratia nad vami kontrolu. Budete sa riadiť výhradne pocitovo srdcom. Aj vzťahy s ľuďmi a vnímanie reality nadobudne iný rozmer vďaka bezpodmienečnej láske.

Konkrétne príznaky prebudenia Kundalini

Príznaky prebudenia Kundalini sú individuálne. Každý môže prežívať iné príznaky ako:

• Cítenie prúdenia energie pozdĺž chrbtice až do temena hlavy. Možnosť vedome pohybovať s touto energiou hore a dole. (mám)
• Zmena stravovacích návykov – potreba menej jesť, smerovanie k vegánstvu, vitariánstvu, alebo dokonca breathariánstvu. (mám)
• Zvýšená schopnosť intuície. (čiastočne mám)
• Samoliečiteľské schopnosti (čiastočne mám)
• Transcendentálne mystické vízie, alebo iné hlboké duchovné zážitky. (nemám)
• Precítenie jednoty so všetkými živými bytosťami. (mám)
• Vyšší, akýsi osvietený stav vedomia – prístup k Absolútnej pravde. (čiastočne mám)
• Hlboké mentálne vyobrazenia s hlbokým osobným, duchovným a psychologickým významom. (nemám)
• Mimotelové zážitky. (nemám)
• Uvoľnenie citovej záťaže, pocítenie bezpodmienečnej lásky ku všetkým a všetkému. (mám)
• Objavenie životného poslania. (mám)
• Veľká potreba niečo tvoriť – kresliť, písať, skladať hudbu,… (mám)
• Spontánny smiech, alebo plač. (mám)
• Skvelé nápady počas meditácie. (mám)
• Porozumenie významu duchovných textov. (mám)
• Stopercentný syndróm prebudenia Kundalini je schopnosť zostať v kľude keď nastane nejaká katastrofická situácia. (zatiaľ sa mi nič hrozné nestalo, aspoň to tak nevnímam)
• Schopnosť verejne vystupovať a prednášať bez trémy. (mám)

mas ovela vacsiu moc

Na Kundalini treba byť pripravený

Na to, aby človek dokázal prebudiť Kundalini bez nepríjemností, potrebuje určitú duchovnú úroveň. Pokiaľ človek nie je na Kundalini pripravený a pokúsi sa ju nasilu prebudiť, môže si privodiť rôzne psychické aj fyzické problémy. Kundalini je úžasná energia, ktorá má obrovskú silu a keď ju človek nedokáže ovládnuť, má zarobené na problém. Veľa jogínov si spôsobilo problémy keď sa pokúšali prebudiť Kundalini, keď na ňu neboli pripravení.

Kundalini zosilňuje intenzitu života. Ak máte vo vedomí a v podvedomí akékoľvek nevyriešené bloky ako strach, hnev, nenávisť a iné, tieto bloky sa prejavia v ešte väčšej intenzite a môžu narobiť veľké nepríjemnosti. Preto je dobré mať tieto bloky spracované.

Ak prebudíte Kundalini, už to nebude ego ani myseľ kto riadi váš život, bude to Kundalini. Vďaka Kundalini budete napĺňať vaše životné poslanie bez sebeckých chúťok. Necháte sa viesť svojim Vyšším JA.

Známe osobnosti a Kundalini

Leonardo Da Vinci, Mozart, Einstein, Ježiš, všetci mali prebudenú Kundalini. Kundalini ich udržiavala celý deň a celú noc v tvorivej činnosti. Da Vinci sa nedokázal odtrhnúť od maľovania. Mozart skladal jeho skladby. Zložil svoju prvú skladbu keď mal 5 rokov. Einstein umocnil MC na druhú. A Ježiš učil masy ľudí žiť kvalitnejší život.

Kundalini nie je výmysel

Môžete si o Kundalini prečítať a môžete veriť, alebo neveriť, že existuje. Alebo môžete začať meditovať, otvoriť si všetky čakry a môžete zažiť prebudenie Kundalini na vlastnej koži. Ja som si čakry otvoril nevedomky vďaka tomu, že som počúval svoj vnútorný hlas a nechal som sa ním viesť. O vnútornom hlase píšem v článku “Počúvaj svoj vnútorný hlas“. Kundalini sa mi podarilo tiež prebudiť nevedomky vďaka meditácii. Dlho som nevedel čo je ten zvláštny pocit vo mne. Akási energia, ktorú som nikdy predtým necítil. Až neskôr som sa dozvedel viac o čakrách a Kundalini. Dlho som tiež nevedel, či mám vôbec otvorené čakry a či je tá energia vo mne vôbec Kundalini. No teraz keď som si o tom naštudoval viac, tak už viem, že je to Kundalini. Nič iné to byť nemôže.

Kundalini a vnímanie života

Vďaka Kundalini prežívam neskutočné šťastie a lásku. Mám potrebu neustále niečo tvoriť. Píšem, robím videá, prednášam, učím, vymýšľam recepty na nové jedlá a občas skladám piesne a básne. Ráno sa zobudím a dokážem tvoriť až do noci.

Dúfam, že sa viacerým ľuďom podarí prebudiť božskú ženskú tvorivú energiu Kundalini. Život s ňou je oveľa krajší a intenzívnejší ako bez nej. Šťastie, láska a potreba tvoriť, ktorá z nej pramení, to sa len ťažko dá opísať slovami. To musíte jednoducho zažiť.

Kundalini je tak úžasná, že som vďaka nej zložil text k pesničke. Mám zloženú aj pesničku, no zatiaľ som nemal možnosť ju nahrať.

[:Kundalini, Kundalini
Shakti, Shakti
Energia krásna tvorivá
Bez teba som bol len taký, taký
obyčajný človek:]

S tebou mám chuť tvoriť
veci úžasné.
Keď netvorím deň, dva,
som akýsi nesvoj.

Vytvorila si aj
túto pesničku.
Celé to trvalo
iba chvíľočku.

[:Kundalini, Kundalini
Shakti, Shakti
Energia krásna tvorivá
Bez teba som bol len taký, taký
obyčajný človek:]

S tebou môžem tvoriť
aj v noci namiesto spánku.
Keď ma chytí múza,
nedokážem prestať.

Poznali ťa všetci
vynálezcovia a umelci.
Pomáhala si im
tvoriť úžasné veci.

[:Kundalini, Kundalini
Shakti, Shakti
Energia krásna tvorivá
Bez teba som bol len taký, taký
obyčajný človek:]


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥

  • Martina Varhanikova

    Ahoj…chcem sa spýtať, či je súčasťou výstupu energie z 6 čakry do 7 aj nespavosť, prejasnenie vedomia, tlaky v hlave. Tlaky mám aj cez deň..vnimam aktívne vedomie, neviem zaspávať, telo je unavené spalo by, ale vedomie jasné. Vnímam v 3 oku veľa jasného svetla a cítim, akoby energia nevedela vystúpiť vyššie…snažím si prechádzať čakry, prikladám aj minerálne kamene na 3 oko, snažím sa vnímať bezpodmienenú lásku z duše čo najviac, ale viac neviem čo môžem urobiť…začalo to na Silvestra a bez tbl. neviem zaspať.

    Kundalíny mi vystupovala naposledy asi 3-4 roky nazad, predtým častejšie (v 4 čakre), lebo som viac pracovala s čakrami a naposledy mi bol ukázaný celý procesu výstupu v každej čakre aj vizuálne aj pocitovo, len v tých horných to bolo pocitovo slabé, lebo som ih nemala vtedy dostatočne otvorené.

    Vieš mi pls poradiť, čo s tým tlakom v hlave a nespavosťou? Ďakujem.

    • http://hromnik.com Tomáš Hromník

      Ahoj, tlaky v hlave mám aj ja ešte stále. Mám to už tak dlho, že som to aj prestal vnímať. Je fajn pokračovať v harmonizovaní čakier, trvá to určitý čas.

      Ak chceš vedieť čo konkrétne máš robiť, pýtaj sa samej seba :) Vyššie JA ti zaručene pošle odpoveď. Každému vyhovuje niečo iné…

      • https://anitram.wordpress.com/ anitraM

        Ďakujem za odpoveď. To vnútorne robím, nech mi je ukázané ako zmierňovať stavy…hádam to telo časom príjme, lebo mám pocit, že tie tlaky sú silnejšie. Máš problém aj s nespavosťou?

        • http://hromnik.com Tomáš Hromník

          Trpezlivosť ruže prináša. Prispôsobiť sa novým frekvenciám nie je pre každého jednoduché. Najmä keď má toho ešte veľa nespracovaného. Treba na sebe makať a ono sa to časom uvoľní. S nespavosťou som problém nemal. Hovorím, každý sme individuálny a máme iné problémy a iné riešenia na problémy. :)

          • https://anitram.wordpress.com/ anitraM

            Máš pravdu…a myslím, že už mi aj prišlo vnuknutie, ako to zvládať… maj sa.

          • Duster

            Ahoj, na nespavosť mi dosť pomohla táto mantra: https://open.spotify.com/track/4VYMDCmagWSKPcMxcWGa30?si=E2EJgB_hTlenAMQnjtMqLg

            mal som rovnaké pocity, niekedy som cítil až prechádzanie do celej časti tvare vnímajúc pevný bod ako zrnko v strede, kúsok nad nosom, ako keby som tam mal v kuse položený kamienok… v hlave mi energia prúdila z jednej strany na druhú a keď som vstal, cítil som silnú energiu ako keby sa mi vznášala tesne nad hlavou… veľmi príjemný pocit ale ak chcete zaspať, je to silné a bráni to spánku… je dobre striedať tú mantru aj s týmto cvičením, kedy počúvate čisté alfa vlny… mozog si potom tak vycvičíte, že len zavriete oči a po chvíle zaspíte… naučíte ho zároveň aj ľahšie sa ponárať do hlbokej meditácie, keďže si po tomto cvičení zafixuje a naladí sa na tón čistých alfa vĺn https://open.spotify.com/album/7bwMJTMbRSarwWYMKJ1uc4?si=4NuJYERwQEuHu_YCncPxNA

            toľko moja skúsenosť, snáď vám to pomôže

          • Duster

            pravda, trpezlivosť nadovšetko! kvitujem skvelí článok a prajem veľa úspechov v sebapoznávani… ja momentálne počúvam a meditujem pri silnej mantre Mahamrityunjaya 1100 spevov, ktorá ma úspešne posúva na úplne iný level… veľmi doporučujem! https://open.spotify.com/track/6yQ8PXwLZmY3dKnyenAIgb?si=FwDYfLE8QU2WxbX8-eRBfQ

            Spievaním tejto Mantry sa vytvárajú božské vibrácie, ktoré odstraňujú všetky negatívne a zlé sily a vytvárajú silný ochranný štít. Hovorí sa, že chráni toho, kto kričí pred nehodami a nešťastiami každého druhu. Vytvára vibrácie, ktoré pulzujú cez každú bunku, každú molekulu nášho tela a roztrhajú závoj nevedomosti. Zapálí vo vás oheň, ktorý vypálí vašu negatívnosť a očistí celý systém. Tiež sa hovorí, že má silné liečenie chorôb vyhlásených za nevyliečiteľné. Je to mantra, ktorá si podmaní smrť a spája nás s našou vlastnou vnútornou božskosťou. Známa ako Mokša mantra pána Shivy… Maha Mrityunjaya mantra evokuje Šivu a odstraňuje strach zo smrti a oslobodzuje nás od cyklu smrti a znovuzrodenia.
            Pri počúvaní alebo opakovaní 1100 krát táto mantra prináša zázračné výhody tým, že udeľuje dobro zdravia, dlhú životnosť, prosperitu, bohatstvo, spokojnosť a mier. Prináša množstvo zmien vo vašom živote, plní všetky vaše ciele a uspokojuje všetky potreby, ktoré môžete mať.
            Môžete počúvať toľko, koľko chcete, a môžete znova pokračovať odkiaľ ste prestali počúvať. Kedykoľvek počas dňa je dobré počúvať alebo spievať túto mantru. Všetko, čo potrebujete, je pokojná myseľ, ktorá prináša Šivu do vášho vedomia.
            Toto môže tiež prebudiť Kundalini Shakti počas hlbokých meditatívnych stavov. Zvyšovaním 108 až 1100 spevov dosahuje účinok mantry 100-násobok a prináša viac zázrakov do života.
            Celé toto môžete počúvať a opakovať 114 krát na dokončenie 125000 spevov, ktoré dávajú jednu úplnú jednotu so Šivou a Siddhi. môžete zažiť mimoriadne krásnu prítomnosť Shivy, keď aktivuje svoje 3. očné sily. Zamerajte sa na Modré svetlo v oblasti krku Shiva a zažijete skúsenosti s cestovaním Astral.
            Môžete tiež zažiť prítomnosť lorda Hanumana, vtelenia lorda Šivu počas hlbšej vizuálnej meditácie.

  • Martin

    Je to každého vec ale treba sa zamyslieť nad tým či je vôbec dobre nechať sa ovládať takouto energiou za cenu tvorivej sily…. vydrieť po čase ‘duchov'(energie)

  • Naďa Naďa

    Myslim, ze kundalini sa mi prebudila po krasnom milovani ? No asi týždeň pred tym som po meditacii citila brnenie na temene hlavy. Uz dlho pracujem na cakrach. Zaujima ma ci sa da kundalini utlmit, resp.ako sa o nu starat. A ci je citit stale. Ja ju citim, len v relaxacnom stave. Su to take orgazmicke pocity od korenovej po korunnu cakru.

    • Veri Tas

      Ozvi sa my na Facebook na Verí Tas…ja ju mám šiesty mesiac.