Argumentačná vojna ega

V poslednej dobe sa na internete vedú rôzne diskusie na rôzne témy. Tieto diskusie sú zväčša nezmyselne dlhé ba až nekonečné a nikam nevedú. Prečo? Pretože ich vedú ľudia, ktorých ovláda ego.

Ak sa ti nechce čítať, pozri si vlog (5 min):

Vojna ega

Ego musí mať vždy pravdu. Ego musí vyhrať argumentačnú vojnu, inak z diskusie neustúpi. Ego neznáša porážku. Pre ego je prehra v argumentačnej vojne neprípustná. A preto si človek pod nadvládou ega, melie stále svoje. Častokrát si ani neuvedomuje aké má deravé argumenty. Ľudia pod nadvládou ega si myslia, že ich pravda je tá jediná správna. Zvyčajne sa snažia ospravedlniť neetické ba priam až neľudské konanie, no vôbec im to nejde.

menšie zlo

Kým budú ľudia ovládaní egom, nikdy nemajú šancu vyhrať argumentačnú vojnu. Je to ako keby ste vo vojne strieľali slepými nábojmi. Stále budú obhajovať tie svoje nezmysly až kým nepríde niekto, kto im položí skutočný pádny argument, ktorý ich odzbrojí a nenájdu rozumný protiargument. Pretože argumenty ega vôbec nie sú rozumné a sú priestrelné.

Sila Lásky

Každý človek v hĺbke duše vie, čo je rozumné a čo je správne. Práve argumenty pochádzajúce z hĺbky duše sú tie najrozumnejšie a každý rozumný človek ich musí uznať ako pádne. Tieto argumenty sú skutočné argumenty. Argumenty pochádzajúce z ega sú len smiešna napodobenina argumentov.

Argumenty z hĺbky duše a argumenty ega rozoznáte jednoducho. Keď niečo vykonáte z lásky, spoznáte to hrejivým pocitom pri srdci. Hlavne keď s niekym diskutujete a dávate argumenty zo srdca. Keď sa necháte ovládať egom, spoznáte to tak, že máte pocit víťazstva, pocit, že som lepší a podobne. Láska nepotrebuje vyhrávať. Láska vie, že je najmocnejšia a nepotrebuje si to dokazovať. Ego vie, že je slabučké a preto sa nás snaží okabátiť pocitom výhry. Ego má potrebu výjsť z diskusie ako víťaz, ale argumenty založené na egu sú deravé ako ementál a môžete to bežne vidieť u vyjadrení niektorých ľudí. Na argumenty ega sa dajú jednoducho nájsť protiargumenty a diskusie tak nemajú konca kraja. Na argumenty Lásky protiargumenty prakticky neexistujú, pretože každý v hĺbke duše vie, že je to tak :)

milovat svoju krajinu

Láska, na rozdiel ega, nemá potrebu niečo si dokazovať. Argumenty z lásky sú prínosné. Argumenty z ega sú väčšinou hlúposti, ktoré sa dajú zvyčajne jediným argumentom z lásky prestreliť. Niekedy sa stáva, že ľudia sa snažia argumentovať egom ďalej, no moc im to nejde. Zvyčajne sa zamotajú a zbytočne vytvárajú ďalšie deravé a nezmyselné argumenty. Z posledných síl sa snažia obhájiť egoistické správanie ľudí.

Slová, ktoré pochádzajú z ega, nikdy nemôžu mať takú silu a význam ako slová pochádzajúce z hĺbky duše, zo srdca.

Zabudnite na ego. Pridajte sa na stranu Lásky. Nechajte sa viesť Láskou, šírte lásku vôkol seba a majte krásny život ♥

Táto Láska nie je láska, ako ju chápu bežní ľudia. Nie je to láska k osobe. Táto Láska sídli hlboko v každom človeku. No väčšina ľudí ju nedokáže vnímať, pretože ich ovláda ego. Ego sa snaží zachovať si zdravý rozum. Táto láska sa vymyká zdravému rozumu, preto ju ego potláča. Ľudia, ktorí hovoria a konajú podľa tejto Lásky, sú podľa egoistov blázni, alebo prinajmenšom čudáci. Pritom táto Láska je tá pravá podstata človeka. Na to, aby si pocítil túto Lásku, musíš ovládnuť ego. Ako na ovládnutie ega sa dozvieš v článku “Problém ega“.


Upozornenie: Články boli napísané s určitým stupňom vedomia. Keďže sa neustále vyvíjam, staršie články nemusia odzrkadľovať môj súčasný stav vedomia. Nie so všetkými článkami sa v súčasnosti stotožňujem. Avšak sú ponechané pre tých, ktorí sa nachádzajú na rovnakom alebo podobnom stupni vedomia akým boli články písané.
Ak ti článok pomohol, môžeš prejaviť svoju vďaku aj finančným príspevkom:

IBAN: SK3356000000004419953001

Ďakujem za každý jeden príspevok ♥ Nech Vás Láska sprevádza ♥